Burgers’ Zoo trots score beste dierentuin als dagattractie!

Foto:

REGIO – Koninklijke Burgers’ Zoo is in 2013 in de top 10 van dagattracties met de sterkste reputaties gestegen naar de derde plaats, achter de Efteling en het Anne Frank Huis. Deze uitslag komt uit een onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1.250 Nederlanders, uitkomst: Burgers’ Zoo sterkste merkreputatie Nederlandse dierentuinen.

In 2012 nam het Arnhemse dierenpark nog de achtste plaats in deze top 10 in. ‘Veel aandacht op televisie voor Burgers’ Zoo heeft zeker meegespeeld bij deze enorme stijging in populariteit’, aldus de onderzoekers. In 2013 ontving Burgers’ Zoo het predicaat Koninklijk en vierde het Arnhemse dierenpark zijn 100-jarige jubileum. 
In 2014 heeft Burgers’ Zoo een volledig nieuwe huisstijl en positionering gelanceerd, waarin het onderscheidende vermogen van het park helder naar voren wordt gebracht. In de top 10 van dagattracties staan maar liefst zes dierentuinen genoteerd.
Reactie directeur Alex van Hooff
Directeur Alex van Hooff is niet verbaasd dat maar liefst zes dierentuinen in de top tien van Nederland zijn geëindigd: “Nederland heeft kwalitatief gezien hele goede dierentuinen. De Nederlandse dierentuinsector neemt een voortrekkersrol in Europa in. Doordat de leden van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD)  al decennialang intensief met elkaar samenwerken, delen we heel veel kennis en heeft elk park bovendien zijn eigen unieke selling points ontwikkeld.” 
Burgers’ Zoo staat internationaal bekend om de zogenaamde ‘ecodisplays’: nauwkeurig vormgegeven grootschalige natuurgebieden waar dieren zo vrij mogelijk leven en de bezoeker als het ware op een ontdekkingsreis door de natuur gaat. Zo is Burgers’ Bush het grootste overdekte tropische regenwoud van Europa (1,5 hectare), Burgers’ Desert (0,75 hectare) de grootste overdekte rotswoestijn ter wereld en Burgers’ Ocean het grootste koraalrifaquarium van Nederland (8 miljoen liter water).
Eigen televisieprogramma’s
De afgelopen jaren is Burgers’ Zoo veel op televisie geweest met eigen programma’s. Dit jaar zendt RTL 4 wekelijks het programma Burgers’ Zoo Natuurlijk uit. Ook van het kinderprogramma Burgers’ Zoo & Waarom zijn inmiddels vijf seizoenen verschenen bij Telekids (RTL 8). In deze programma’s krijgen kijkers een goede indruk van het reilen en zeilen voor en achter de schermen van een modern dierenpark.
(Foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo)

Klik HIER voor het totale onderzoek.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen