Historie komt tot leven bij Middachten, De Steeg.

Foto:

DE STEEG – Op zondag 17 augustus staat Middachten in het teken van Sport en Spel. Vele oude spelen zullen in de tuin, maar ook in het kasteel worden gespeeld. Bovendien zal de Prins van Oranje en Generaal Majoor Van Reede de geschiedenis van 200 jaar geleden doen herleven. Zij maken van de gelegenheid gebruik om hun krachten in het spel te meten. Uiteraard kunnen bezoekers zelf meespelen.

Verschillende generaties die Middachten bewoonden waren ieder op hun eigen wijze sportief. Zo werden er aan het einde van de 19de eeuw in de tuin de grastennisbaan en het croquetveld aangelegd en was er een boulegrin op de oostparterre. De tennisbaan en het croquetveld zijn nog steeds aanwezig, de boulegrin is dit voorjaar hersteld. Het spel bowls wordt gedemonstreerd op de boulegrin op de oostparterre.
Op deze zondag zal de historie van 200 jaar geleden tot leven komen. Generaal Majoor Van Reede zal de Prins van Oranje met zijn gevolg verwelkomen op Middachten. De gasten spelen in de tuin croquet, tennis, pluimbal, bowls of ze maken een boottochtje en flaneren over de paden. In het huis vermaken zij zich met tric trac, patience, bridge, dammen en schaken. Ook zal er gedanst worden in de zaal. Een ware belevenis!
De zomerexpositie in het kasteel heeft dit jaar het thema Sport en Spel. In de salons van het kasteel zijn diverse gezelschapsspelen te zien zijn en deze worden ook gespeeld. In het onderhuis is een vitrine ingericht met historische sportattributen als maskers en floretten voor het schermen, hamers en bads voor croquet.
Verder zijn in de oranjerie foto´s te zien van de sportieve interesses van de familie.
Om 13.30 uur start een tuinrondleiding met aandacht voor de sport- en spelgelegenheden in de tuin en om 15.00 uur start een kasteelrondleiding.
Reserveren voor de rondleiding is niet nodig; alleen voor groepen is dit gewenst. 
Informatie: www.middachten.nl 
GEOPEND: de tuinen zijn geopend tot 15 september van 10.30 tot 16.30 uur. Kasteel is op zondagen in augustus open tussen 13 en 16 uur.
ENTREEPRIJS: tuin: € 6,00 Kasteel en tuin € 9,00, kinderen half tarief. Geen toeslag voor de rondleiding.
HONDEN: Honden zijn niet toegestaan in tuin en kasteel.
TE BEREIKEN: Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43.


Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen