Treinen en varen met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

DIEREN – In de maanden juli en augustus rijdt de stoomtrein van de VSM van Apeldoorn naar Dieren, op deze dagen is er een arrangement te koop: een reis per stoomtrein, vervolgens een bootreis en tenslotte een rit per reguliere trein zijn inbegrepen.

Alle dins-, woens-, en donderdagen tussen 15 juli en 28 augustus kunt u een rit maken met de stoomtrein die begint in Apeldoorn. Via Beekbergen rijdt u dan naar Dieren alwaar u terug kunt met dezelfde trein of verder met de salonboot over de IJssel naar Zutphen. Vandaar per reguliere trein weer naar het beginpunt van dit dagje uit, Apeldoorn. Deze dagen worden gereden onder de naam : Veluwe-IJssel Boemel.
meeuj4k8oyf8z18ngtfdwkf4y
Na aankomst  in Dieren blijft de trein een lange tijd staan. Dit is nodig om de locomotief aan de andere kant van de trein te krijgen, en te wachten op passagiers die van de boot uit Zutphen komen.
Deze mensen hebben een aardige wandeling vanaf de aanlegsteiger bij de scouting aan de Zutphensestraatweg naar het VSM perron, aan de noordzijde van het station.
alq0fcejf00z7bjrlsd4dp4bz
Voor hen die niet willen of niet goed kunnen lopen, is er een pendeldienst. Dit is een soort klein treintje, bestaande uit een verlengde golfkar met lange aanhanger. Rollators e.d kunnen ook mee.
Tijdens het wachten is er genoeg te zien, de trein wordt nagelopen, op cruciale punten gesmeerd en geolied. Ook mag een ieder op de bok (in de locomotief) kijken, een praatje maken met de stoker of machinist en de conducteurs van alles vragen. 
twqod1l6ifbeqejrstvl08e75
Een drankje of versnapering halen in de restauratierijtuig behoort ook tot de mogelijkheden, en anders rondkijken en of foto’s maken!
Voor mensen die gebruik maken van een rolstoel, er is een speciale lift en ook fietsen kunnen tegen betaling worden meegenomen.
Voor meer informatie en dienstregeling: http://www.stoomtrein.org
 
yi69uuxprbdsc3utwrla49x3w
rjga7uwgtdjqptv7nwcb4ylox
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen