Gevonden en bewaard. Huiselijke archeologie langs De Passage

Foto:

Met als titel De Passage zet cultuurbedrijf RiQQ de doorgaande weg door de gemeente Rheden in de schijnwerpers. Het bijna 15 km lange traject, dat loopt van de gemeentegrens Arnhem/Rheden (Velp) tot de gemeentegrens Rheden/ Brummen (Spankeren), vormt in 2014 en 2015 het toneel voor culturele en educatieve evenementen. 

In de afgelopen anderhalf jaar werden al diverse projecten gerealiseerd waaronder een serie lezingen, een expositie in het park van landgoed Avegoor en de herleving van Circus De Boecop in De Steeg. 
In het kader van De Passage gaat beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop nu een tentoonstelling samenstellen en inrichten met gevonden voorwerpen die een blik geven op de historie van de doorgaande weg door de gemeente Rheden. Het gaat om dingen die daar ooit waren, die verdwenen zijn, die werden teruggevonden en bewaard zijn. 
Daarvoor is RiQQ op zoek naar  mensen die wonen/woonden, werken/werkten of om een andere reden verbleven langs de route en die hier zaken hebben gevonden. In de grond, op de zolder, onder de vloer, achter het behang, waar dan ook, en die deze objecten hebben bewaard. 
Contact!
Cultuurbedrijf RiQQ komt graag met hen in contact om te zien hoe dit materiaal kan en mag gebruikt worden voor de expositie en vooral om de verhalen op te tekenen over deze vondsten. 
Tentoonstelling
Met de vondsten en de verhalen, eventueel aangevuld met ander materiaal, wordt de tentoonstelling gemaakt die van eind februari tot begin april 2015 langs 6 kerkgebouwen in 6 dorpen in de gemeente Rheden zal reizen. 
U kunt contact opnemen met: Stef de Wit, tel. 06-25072633 / [email protected]  of Gerrit van Middelkoop, tel. 026 3647815 / [email protected]
de-passage2-velpse-goudschat-gevonden-in-1721
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen