Tijdelijke Snoezelruimte bij verpleeghuis ’t Jagthuis in Velp

VELP – In de achtertuin van ’t Jagthuis stond afgelopen weekend een Pipowagen met daarin een snoezelruimte. De Pipowagen is gehuurd om uit te proberen of bewoners van ’t Jagthuis er graag gebruik van maken, effectief is en of aanschaffen of regelmatig huren van zo’n snoezelkamer wenselijk is.

Wat is een snoezelruimte?
In een snoezelruimte zitten alle denkbare zit- en ligvoorzieningen en een ruime keuze aan zintuigprikkelende elementen. Er is gedacht aan muziek en materialen om de diverse zintuigen zoals ogen, oren, neus en tast, te stimuleren.
In deze mobiele snoezelruimte staan 2 bedden, waarvan één een verwarmd waterbed en een tweepersoonsbed waar vanuit je kunt genieten van de vele dingen die in de ruimte aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld natuurfoto’s die geprojecteerd worden op het plafond, kabbelend water, verschillende lichten en knuffels.
uet6h8g9tatf3zkcdpmljk1p6
Deze mobiele snoezelwagen is voor alle bewoners toegankelijk en tijdelijk uit te proberen. Aan de wagen zit een tilliftsysteem zodat mensen, mocht het nodig zijn, vanuit hun rolstoel via het draagsysteem in de Pipowagen getild kunnen worden.
De reacties zijn wisselend, voor de één is het een ruimte waarin zij echt tot rust komen en hun hoofd even leeg kunnen maken, voor de ander is het te druk en ondervinden zij juist te veel prikkels, weer anderen vallen snel in slaap of willen het liefs uren in deze pipowagen blijven.
un0qlqhhz2v0yc23ce0mr1oqd
Of ’t jagthuis een snoezelruimte gaat aanschaffen is nog niet bekend.
‘t Jagthuis
’t Jagthuis is een kleinschalig verpleeghuis niet ver van het centrum van Velp. Het sfeervolle gebouw is enkele jaren geleden rigoureus verbouwd en voldoet ruimschoots aan alle eisen van deze tijd. Aan de achterzijde ligt een prachtige, afgesloten tuin met kleurige, geurige en niet-giftige planten. Door de tuin lopen brede, rolstoelvriendelijke paden en er is een prettig, ruim terras waar het met zonnig weer goed toeven is.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen