‘Laat je niet overvallen’

Foto: Gemeente Rheden De Steeg

GEMEENTE RHEDEN – Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers opent maandag 19 januari 2015 om 18:45 uur de voorlichtingsbijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’ voor ondernemers en hun medewerkers.

De gemeente Rheden en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) organiseren deze bijeenkomst om deelnemers te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op (winkel)criminaliteit te verkleinen. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in De Steeg.

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens deze preventiebijeenkomst.
Alle ondernemers in de gemeente zijn hiervoor uitgenodigd. Zij kunnen zich vóór 9 januari 2015 aanmelden via www.laatjenietovervallen.nl.

Secret Scan
In de gemeente Rheden vindt een Secret Scan plaats, waarvan de resultaten worden getoond tijdens de bijeenkomst. Door het inzetten van een Mystery Shopper wordt inzicht gegeven in de werkwijze van winkeldieven en overvallers. Doel is om de bewustwording van medewerkers te vergroten en de kans op een overval en andere criminaliteit te verkleinen. Ondernemers die willen deelnemen aan deze Secret Scan, kunnen dit mailen naar [email protected].

Keurmerk Veilig Ondernemen
Tijdens de bijeenkomst vindt de uitreiking plaats van het certificaat Keurmerk Veilig ondernemen (KVO) aan het Callunaplein in Dieren. Het KVO verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden. Daarbij staat duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer centraal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen