Sneeuw in aantocht, de rest van het jaar is het winters

Foto:

REGIO – Afgelopen donderdagnacht heeft het voldoende gevroren om alle regen op diverse wegen te bevriezen, daarom is het in de ochtend van Tweede Kerstdag lokaal glad, snelwegen en provinciale wegen zijn gestrooid, maar kleinere wegen beperkt, dus pas op!

Tweede Kerstdag is een redelijk rustige dag, later volgt meer bewolking en in de nacht volgt neerslag, er is een goede kans dat de neerslag in de vorm van sneeuw valt en tot zaterdagmiddag aanhoudt, de rest van het jaar blijft het winter.

Zaterdag blijft het koud met maximumtemperaturen net boven het vriespunt. Er waait een koude (noord)oostenwind en in het midden en zuiden van het land valt geruime tijd sneeuw. Het is lastig te zeggen hoeveel sneeuw er valt, maar vooral in de provincies Limburg en Noord-Brabant kan een sneeuwdek van een aantal centimeter dik ontstaan. Ook in het zuiden van Utrecht en de zuidelijke helft van Gelderland is dit mogelijk.

In de nacht naar zondag gaat 2 tot 6 graden vriezen. Mogelijk wordt het boven een sneeuwdek lokaal nog kouder.

Zondag wordt een echte winterdag. De temperatuur komt amper boven 0 en er staat een koude noordoostenwind. Het blijft droog en er is veel ruimte voor de zon.

De rest van het jaar blijft het behoorlijk koud. Overdag ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt, in de nachten vriest het licht tot matig. Daarbij is vooral maandag kans op een paar winterse buien.

Na de jaarwisseling is er een grote kans op een overgang naar een wat minder koud en wisselvallig weertype

(Bron: www.weeronline.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen