Geslaagde Kerstmaaltijd in de Grote Kerk te Velp

Foto: Arthur Ohm

VELP – De Protestantse Gemeente van Velp kan terugzien op een sfeervolle en goed bezochte Kerstmaaltijd op tweede Kerstdag in de Grote Kerk in de Kerkstraat te Velp.

Een vriendelijke jongeman verwelkomde zo’n dertig gasten, jong en oud, hartelijk aan de deur. Een andere vrijwilliger hielp de gasten uit hun jassen.

Eenmaal binnen, stond er voor de deelnemers een hapje en een drankje klaar, en daarna een door vrijwilligers bereid driegangen menu.

De meeste bezoekers komen uit Velp. Hun achtergrond is zeer verschillend, wat stimulerend werkt voor geanimeerde gesprekken. Zo is er een gezin dat gevlucht is uit Irak en nu al weer 3 jaar in ons land woont. Ook enkele studenten hebben meegegeten en geholpen met het afruimen van de tafels.

Gehoord zijn opmerkingen zoals: “Ik wist niet dat het zo gezellig kon zijn in deze kerk”. En ook: “Wat fijn dat jullie dat allemaal voor ons willen organiseren”, “Ik ben erg blij dat ik deze Kerstdag nu niet alleen hoef door te brengen”. “We hopen dat jullie dit komend jaar weer doen!”

De maaltijd is deels bekostigd uit de opbrengst van collectes van de Diaconie van de Protestantse Kerk te Velp en een aanzienlijke gift van de Dullertstichting te Arnhem. Daardoor kon deze maaltijd kosteloos worden aangeboden aan de bezoekers.

Groot succes, volgend jaar weer!
Deze Kerstmaaltijd is dit jaar voor het eerst georganiseerd. Gezien het succes, en de inzet van ca. 30 vrijwilligers, wil de Protestantse Kerkgemeenschap zich inspannen om dit initiatief in 2015 voort te zetten.

Kerstmaaltijd1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen