Vergunningverlening Jongeren Ontmoetingsplek De Steeg opgeschort

Foto:

DE STEEG – Het college van B en W van Rheden heeft het plan om een vergunning te verlenen voor de bouw van een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) aan de Parkweg in De Steeg opgeschort. Dit naar aanleiding van vele reacties van omwonenden van de Parkweg en andere bewoners uit De Steeg. 

De Belangengemeenschap De Steeg & Havikerwaard (BG) heeft de gemeente dringend verzocht naar alternatieve locaties te kijken. De gemeente gaat op het verzoek in, met de boodschap dat jongeren, omwonenden en andere belanghebbenden er met elkaar uit moeten komen. Lukt dat niet, dan verleent de gemeente alsnog de vergunning voor de Parkweg.
De behoefte aan een JOP bestaat al geruime tijd bij de Steegse jongeren. De afgelopen twee jaar hebben zij  samen met de jongerencoördinator en de gemeente gekeken naar een geschikte locatie. Een 7-tal locaties werd onderzocht. Al deze locaties bleken vanwege redenen als veiligheid, bestemmingsplanbeperkingen of particulier terreinbezit onmogelijk. 
Het grasveld naast het Parkhuis aan de Parkweg bleef als meest geschikte plek over. De bedoeling is dat daar een met groen beklede zeecontainer komt. De jongeren hebben in juni 2012 een presentatie gegeven aan omwonenden en zelf gedragsregels opgesteld.
Nu de vergunning aanstaande is hebben de omwonenden van de Parkweg en de ondernemers ter plekke reacties en vragen gesteld. Zij hebben de gemeente laten weten dat zij van te voren onvoldoende betrokken zijn geweest bij de keuze voor deze locatie. Ook de keuze van een zeecontainer kan niet door iedereen gewaardeerd worden.
Veel andere Stegenaren vinden de locatie ook ongelukkig. Dat bleek uit de BG café bijeenkomst van de Belangengemeenschap van 3 juli. De jongeren hadden ook liever een andere locatie gehad, maar omdat dat niet mogelijk was, zijn zij akkoord gegaan met de aangewezen plek. 
De gemeente heeft een onafhankelijke gespreksleider gevraagd om met bewoners en jongeren in gesprek te gaan om opnieuw naar de mogelijkheden te kijken. In september komt er een bewonersavond waar iedereen mee kan denken om dit probleem op te lossen.
Als het niet mogelijk blijkt een andere plek voor de jongeren te vinden of als bewoners en jongeren er met elkaar niet uitkomen, verleent de gemeente alsnog een vergunning voor de JOP aan de Parkweg naast het Parkhuis.
parkweg-12-10-13-004
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen