50-jarig jubileum voor Gelreband Dieren

Foto: Gelreband

DIEREN – Drum- en showfanfare Gelreband uit Dieren bestaat in 2015 50 jaar. Het muziekkorps zal het hele jaar diverse activiteiten organiseren om dit te vieren, met als hoogtepunt een taptoe op het hoofdveld van V.V. Dieren. Ook een reünie voor oud leden staat op de planning.

Gelre Drumband
De Gelreband werd op 2 juli 1965 opgericht, toen nog onder de naam Gelre Drumband. De muzikale bezetting bestond toen alleen nog uit trommels en fluiten. Inmiddels is de Gelreband uitgegroeid tot een voltallige drumfanfare. De Gelreband is inzetbaar op diverse soorten optredens, bijvoorbeeld tijdens marcherende optredens, concerten en taptoeshows.

Reünie & Receptie
Op 4 juli is er een receptie en een reünie voor leden en oud leden. In het clubgebouw aan de imboslaan 69 in Dieren is er de gelegenheid om herinneringen op te halen uit de afgelopen halve eeuw. Aanmelden kan via [email protected].

Taptoe met diverse andere muziekkorpsen
Op 13 juni is er een taptoe op het hoofdveld van V.V. Dieren. Tijdens een taptoe laten diverse muziekkorpsen een muzikale show zien aangevuld met een bijpassende choreografie.

De Gelreband is erg trots dat de wereldkampioen Marsparade , Advendo uit Sneek, 1 van de deelnemers van de taptoe zal zijn. Ook de showfanfares uit Rheden en Velp laten deze avond hun optreden zien.

Afsluiting feestjaar met concert
De laatste activiteit om het feestjaar mee af te sluiten zal een concert zijn op 7 november in Theothorne.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen