Protestmars door personeel General Electric

RHEDEN – Donderdagmorgen verzamelden de personeelsleden van General Electric (voorheen Thomassen) zich op de parkeerplaats voor de ingang aan de Havelandseweg, voor een protestmars door het dorp.

Deze liep via de Havelandseweg, Veerweg, Groenestraat richting het Dorpsplein, daar werd een symbolische actie verricht om duidelijk te maken dat het verlies van ruim 150 arbeidsplaatsen een ramp zou zijn voor Rheden en omgeving.
 
Begin juni maakte General Electric bekend het voornemen tot sluiting (in mei 2015) over te gaan en het grootste deel van de productie over te brengen naar Italië. De bonden hebben de afgelopen tijd al onderhandeld met het management, over dit plan. 
Ultimatum
Afgelopen vrijdag stelde FNV Metaal samen met de medewerkers een ultimatum aan het bedrijf: voor dinsdag 22 juli 18.00 uur moest het voornemen tot sluiting van tafel. Het plan van de directie hield in dat van de 198 werknemers er maar 40 eventueel elders overgeplaatst kunnen worden en de rest zou ontslagen worden.
gaw130hpf4s0yemzun4ono14q
Het management van General Electric is hier niet op in gegaan, waardoor de bond over ging tot actie, ruim 170 medewerkers verzamelden zich om 11.45 uur bij de ingang  voor de protestmars.
 
Aan gekomen op het dorpsplein heette de voorzitter van de FNV iedereen welkom, en werd gevraagd  voor 1 minuut stilte voor de om gekomen slachtoffers van MH17. 
Na diverse toespraken ging “baas Paul de Boer” over tot sloop van het gebouw van General Electric, onder een gejoel van het personeel. De 3 “bazen” kregen met een symbolische actie de zwarte piet toe bedeeld en zij werden met “pek” in gesmeerd om daarna overgoten te worden met vele veren.
 
g4e67zbqauzui6mufe6xlyesl
Hierna liepen de werknemers richting Ons Huis om zich daar in te laten schrijven bij FNV voor deze actiedag, waar ze nog genoten van een broodje en een kop koffie.
Klik op de bovenste foto’s voor een uitgebreid fotoverslag
Kijk voor een eerdere publicatie op:
rrktch91bfw90k4thjy13ywf1
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen