GroenLinks zet inwoners in de kijker met groene stoel

Foto: GroenLinks Rheden

VELP – Afgelopen zaterdag heeft GroenLinks in Velp de aftrap voor de verkiezingscampagne voor de provinciale statenverkiezingen op 18 maart aanstaande verricht. Met een groene stoel in de hoofdstraat gingen GroenLinksleden in gesprek met voorbijgangers. GroenLinks vindt de mening van inwoners belangrijk en met deze actie werd dat ook tot uitdrukking gebracht.

Sommige inwoners hadden weinig vertrouwen in de politiek en gaven aan niet zo snel te gaan stemmen. Anderen zijn blij met de idealen waar GroenLinks voor strijdt: werk en inkomen beter verdelen, garantie op goede en betaalbare zorg aan huis en ruimte voor zonne- en windenergie.

Harriet Tiemens, voormalig wethouder GL Rheden, momenteel wethouder in Nijmegen en Constans Pos, huidig wethouder GL Rheden, staan ook op de lijst van de provinciale staten, en geven daarmee GroenLinks een duwtje in de rug.

Constans Pos:
β€œDe provincie is van belang omdat ze veel invloed heeft op de natuur, bedrijventerreinen en energie. Voor GroenLinks is de provincie een mogelijkheid om de circulaire economie te realiseren, samen met inwoners, bedrijven en gemeenten een economie die grondstoffen ‘circuleert’ en daarmee dichterbij is, goed voor de toekomst en voor de samenleving.”

De komende periode zal Groenlinks Rheden haar campagne voor de provinciale staten voortzetten met verschillende acties, ludiek van aard maar met een serieuze ondertoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen