Werknemers GE Energy gaan donderdag een mars voor werk lopen in Rheden

RHEDEN – Ruim honderd werknemers van GE Energy in Rheden en familie en vrienden lopen een mars voor werk in Rheden. Zij willen behoud van werk voor de vestiging GE Energy Europe BV in Rheden en geen gedwongen ontslagen.

Op het dorpsplein wordt een symbolische actie verricht om duidelijk te maken wat een catastrofe het verlies van werk is voor Rheden en omgeving. De plannen van GE om werkzaamheden te verplaatsen naar Italië moeten daarom van tafel.
 
Waar en wanneer: 
Donderdag 24 juli 2014  verzamelen gezinnen, kennissen en buren om 11.45 uur bij de parkeerplaats ingang Havelandseweg, Rheden. Vanaf de Havelandseweg gaat de mars naar de Groenestraat hoek Dorpsstraat in Rheden. 
Daar zal een act opgevoerd worden door enkele werknemers van GE waarna een aantal sprekers het woord zullen voeren.
  • Anita Dries, gastvrouw, bestuurder FNV Metaal;
  • Ellen Dekkers, voorzitter FNV Bondgenoten;
  • Leden van de gemeente Rheden;
  • Werknemers van GE Rheden; 
  • Ruud Kuin, vice voorzitter van FNV Vakcentrale. 
Utrecht, 22 juli 2014
 
FNV Metaal: Werknemers GE Energy gaan donderdag een mars voor werk lopen in Rheden
 
“Grote bereidheid om te strijden voor 142 banen in Rheden en omgeving”
 
Ruim honderd werknemers van GE Energy Europe in Rheden gaan donderdag actie voeren met familie en vrienden, omdat GE haar werkzaamheden naar Italië wil verplaatsen. Vandaag om 18:00 uur verliep het ultimatum van FNV Bondgenoten om de goedlopende fabriek open te houden. Het bedrijf reageerde net voor het aflopen van het ultimatum, maar weigert in te gaan op de eisen van de vakbond. 

GE, dat vooral gas turbines onderhoudt en repareert wil 142 mensen ontslaan, wat neerkomt op ongeveer driekwart van het totaal aantal werknemers.  
Donderdag lopen de werknemers met familie en vrienden een mars voor werk van de Havelandseweg naar de Dorpsstraat in Rheden.
 
“De werknemers willen behoud van hun werk en geen gedwongen ontslagen. Het plan is een grote klap voor de werknemers en hun families, een echte catastrofe voor de mensen en het dorp. De fabriek bestaat sinds 1902 en is altijd een grote werkgever geweest voor de mensen in Rheden en omgeving. De actiebereidheid is enorm bij de werknemers van GE, familie en vrienden. Ze laten zich niet aan de kant schuiven en willen het werk in Rheden houden”, aldus Anita Dries vakbondsbestuurder bij FNV Metaal.
 
GE Energy Europe in Rheden is een goedlopend bedrijf. Eerder liepen de onderhandelingen over behoud van werkgelegenheid vast.
 
Bij GE Energy Rheden werken 198 mensen.
 
Koopkracht en echte banen
De FNV wil dat werkgevers meer investeren in koopkracht en échte banen. Bezuinigen is geen werk! Mensen hebben genoeg zekerheid, respect en een stabiel  inkomen nodig, zodat ze Gewoon Goed Werk kunnen leveren. Kijk voor meer informatie op www.koopkrachtenechtebanen.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen