Lammetjes in aantocht bij Rhedense schaapskooi

Foto: rheden.nieuws.nl

Rheden – Hoewel de winter zich nog maar een paar dagen echt heeft laten zien, beginnen bij de Rhedense schaapskudde de lentekriebels er weer aan te komen. Rond 8 februari wordt het eerste lammetje verwacht.

Bekende Nederlander
Bij de start van het komende lammerseizoen zal weer een Bekende Nederlander het eerste lammetje adopteren. Wie het is houdt de stichting nog even geheim, wél maken ze de datum bekend: woensdag 18 februari 2015 om 14.00 uur in de schaapskooi.
Op lammetjesdag, presenteren de herders alle lammeren aan het grote publiek en krijgt iedereen een kans om een lammetje te adopteren. Lammetjesdag valt dit jaar op zondag 29 maart.

Adopteren
Wilt u ook een eigen lammetje bij de schaapskudde? Voor € 20,00 kan een lammetje (financiëel) worden geadopteerd. Opgeven kan op de website http://www.schaapskudde.nl
U ontvang dan een geboortekaartje met de gekozen naam van het lam en u kunt in de kraamperiode een bezoek brengen. Ook kunnen de lammetjes worden geknuffeld.

Op de prachtige site http://www.schaapskudde.nl kunt u veel informatie vinden over de schaapskudde en de ontwikkelingen in en rond de kooi.
Volg de gebeurtenissen van de schaapskudde, in de schaapskooi en van de zwangere ooien ook via twitter. Herderinnen Chyntia Berendsen en Elly Tabor weten bijna dagelijks leuke tweets te verspreiden over hun belevenissen met de schapen en de schaapshonden. Volg hen via @Herderinn en @Herderell of via @Rschaapskudde.

Steun
Door middel van een adoptie helpt u mee om de schaapskudde in stand te houden. De Rhedense schaapskudde is volledig afhankelijk van giften en subsidies. Dankzij adopties en donaties bestaat de Stichting Rhedense Schaapskudde al meer dan 50 jaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen