Sios 61 verliest ruim tegen KVZ Zutphen

VELP – Zaterdag speelde SIOS thuis tegen de nummer 2 in de competitie, KVZ uit Zutphen. De confrontaties tussen deze 2 ploegen zijn altijd bijzonder mooi.

Vooraf zat het SIOS’61 niet mee, door verschillende omstandigheden konden 4 basisspelers niet mee doen. Toch stond er weer een ploeg aangevuld met jeugdspelers.

KVZ is een ploeg met veel routine,goede schutters en ervaring. SIOS begon aardig aan de wedstrijd, het veldspel zag er goed uit, er werden veel kansen gecreëerd maar de zuiverheid ontbrak waardoor Sios niet kon scoren, KVZ lukte dit wel en de 0-1 was een feit.

KVZ nam steeds het initiatief en SIOS maakte steeds de gelijkmaker, van 2-2 naar 5-5. Op hèt eind sloeg KVZ echter een gaatje en nam een 5-8 voorsprong mee de rust in.

Na de pauze weer KVZ gelijk de 5-9. Toch liet SIOS zich niet van de wijs brengen, en mede door mooie aanvallen en rebounds werden 2 doelpunten gemaakt. De Zutphense tegenstander bleef toen mee scoren, SIOS kwam nog een keer terug en verkleinde de achterstand tot 1 doelpunt verschil 12-13.

Daarna was het weer de beurt aan KVZ met een mooi afstandsschot werd de 12-14 gemaakt. Daarna over en weer een score maar nog steeds 2 verschil. SIOS knokte voor elke meter maar kreeg het gaatje niet dicht. KVZ wisselde 3 minuten voor tijd en deze invaller maakte het verschil met 2 afstandsschoten kwam de eindstand op 13-17.

Het verzet bij de thuisclub was gebroken, wat men ook probeerde het lukte niet meer. De eindstand was wat geflatteerd maar wel terecht.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Debalderin uit Wageningen thuis leed SIOS nog een grote nederlaag dus een mooie kans op revanche.

(Verslag: Engelbert Damen)