Algemeen directeur scholengemeenschap Het Rhedens neemt afscheid

Foto: Het Rhedens, Jos Cremers

Na 41 jaar in het onderwijs neemt Jos Cremers per 1 augustus 2015 afscheid van scholengemeenschap Het Rhedens, waarvan hij ruim 22 jaar algemeen directeur is. In die functie is hij verantwoordelijk voor drie locaties, met ruim 260 medewerkers en meer dan 2100 leerlingen.

Cremers heeft met hart en ziel zijn hele leven in het onderwijs gewerkt. De van oorsprong natuurkundedocent is inmiddels 28 jaar verbonden aan scholengemeenschap Het Rhedens. In 1987 werd hij rector van het toenmalige ‘Het Rhedens Lyceum’ en sinds 1993 vervult Cremers de functie van directievoorzitter van Het Rhedens.

Onder zijn leiding is de school in alle opzichten tot bloei gebracht; prachtige nieuwe schoolgebouwen zijn in gebruik genomen, de sfeer is uitstekend en iedere dag wordt geïnvesteerd in onderwijskwaliteit. Samen met zijn collega’s heeft Cremers Het Rhedens gemaakt tot een plek waar kinderen op een persoonlijke en uitdagende manier op hun toekomst worden voorbereid.

Cremers is de school dankbaar voor de vele rijke ervaringen die hij er heeft opgedaan. “Ik ben blij om wat ik samen met tal van collega’s heb kunnen opbouwen. Dit is het juiste moment om met pensioen te gaan. In augustus geef ik vol vertrouwen de fakkel aan iemand anders door.”

School voor iedereen
Het Rhedens is een algemeen bijzondere scholengemeenschap met een compleet onderwijsaanbod. In Rozendaal kan men terecht voor alle leerjaren van havo, vwo en gymnasium. Het Rhedens Dieren heeft alle leerjaren vmbo en mavo alsmede onderbouw havo en vwo/vwo select met eventueel Latijn en Grieks (met aansluiting op de bovenbouw van Het Rhedens Rozendaal). Het Rhedens de Tender in Dieren, waar elke leerling individueel centraal staat, maakt het onderwijspakket compleet met praktijkonderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen