Repair Café Dieren opent haar deuren

Foto: www.repaircafe.nl

DIEREN – Het eerste Repair Café binnen de gemeente Rheden is een feit. Zaterdag 14 februari a.s. om 14.00 uur opent Repair Café Dieren haar deuren in de Oase aan het Ericaplein. De opening wordt verricht door wethouder Constans Pos van de gemeente Rheden.

De organisatie wil nog niet zeggen welke openingshandeling de wethouder mag verrichten. Zeker is wel dat hij zijn technische vaardigheden mag gebruiken. Voor bezoekers en belangstellenden staat de koffie in de Oase klaar vanaf 13.30 uur.

In het Repair Café kunnen mensen allerlei goederen aanbieden voor reparatie maar ook kleding voor herstel- en vermaak werkzaamheden. Het Repair Café geeft spullen een langer leven en richt zich hiermee op duurzaamheid. Zo wil het laten zien dat repareren in en om huis vaak leuk en niet moeilijk is.

Tussen 14.00 en 16.00 uur staat een groep vrijwilligers klaar om te helpen bij de reparatie of om een reparatie voor u te verrichten. Dit doen zij bij verschillende basisstations: elektra, kleding, fietsen en meubels, speelgoed en gebruiksvoorwerpen zonder snoer. Verder is er een lijm, touw en tapetafel waar bezoekers zelf aan de slag kunnen, eventueel onder begeleiding. Ook is iemand aanwezig die mensen uitleg kan geven over de werking van telefoons, tablets enz.

Gereedschap en materialen voor doorsnee reparaties zijn aanwezig. Indien nieuwe onderdelen nodig zijn wordt men met de juiste informatie doorverwezen om het benodigde onderdeel zelf aan te schaffen. Een map met adresgegeven van lokale ondernemers is in het café aanwezig. Het Repair Café kan vervolgens helpen met de montage.

Hebt u een apparaat in de kast dat u niet wilt weggooien, omdat u eraan gehecht bent, maar dat niet meer werkt? Wilt u kleding korter maken? De vrijwilligers van het Repair Café Dieren nodigen iedereen van harte uit om langs te komen op 14 februari.

Het Repair Café is er elke 2e zaterdag van de maand in de Oase van 14.00 tot 16.00 uur. Mensen die meer informatie willen over het Repair Café Dieren kunnen contact opnemen met Trix Kruger. Telefonisch via 06-23071502 en per mail via [email protected]. Kijk voor actuele informatie op facebook.com/repaircafedieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen