Rhedens Dieren plaatst zich in de regiofinale van Vakkanjerwedstrijden

Foto: Rhedens Dieren

DIEREN – Vmbo-leerlingen van Het Rhedens Dieren, afdeling techniek breed en Handel & Administratie, streden woensdag 11 februari in de schoolfinale van de Junior Vakkanjerwedstrijden 2015. Team Boosttrap en team Black Devils presenteerden hun zelfgebouwde festivalbikes. Met de festivalbike kan op elk terrein worden gereden. Bij het maken van ervan staan technische competenties voorop, maar er wordt ook een beroep gedaan op vaardigheden als samenwerken, veilig werken, reflecteren en presenteren.

Team Boosttrap naar regiofinale
In februari komen op 39 verschillende vmbo-scholen in totaal ruim 400 Junior Vakkanjers in actie tijdens de schoolfinales. Alleen het beste team per school gaat door naar de regiofinales. Aan de hand van presentaties van beide groepen over de eigen gemaakte festivalbike werd door een vakjury én 2dejaars leerlingen een winnaar gekozen. Voor Het Rhedens Dieren is dat team Boosttrap geworden. Zij mogen nu door naar de regiofinale op 6 maart in Veenendaal.

Naar de Landelijke finale?
Als team Boosttrap ook door de regiofinale komt, plaatsen zij zich vervolgens voor de landelijke finale, op donderdag 9 april. Kijk op Facebook (https://www.facebook.com/boosttrap) en www.devakkanjers.nl voor de laatste updates op weg naar de finale.

Over Junior Vakkanjers
Met de Junior VakkanjerWedstrijden (voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. De wedstrijden enthousiasmeren de deelnemers, brengen hun vakmanschap en vaktrots op een nog hoger peil en bieden de scholen een ideaal platform voor techniekpromotie richting (potentiële) leerlingen, ouders en bedrijven. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. TechniekTalent.nu heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.devakkanjers.nl en www.techniektalent.nu.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen