Liefdesbloemen – en kasteeltuinmarkt 12de editie, kasteel Rosendael.

ROZENDAAL – Op vrijdag 18 juni opende om 11.00 uur de Burgemeester Klein Molenkamp van Rozendaal, Agapanthus – en kasteeltuinmarkt , middels een lint door te knippen bij de toegangspoort.

Op Rosendael bevindt zich de grootste collectie Agapanthussen (liefdesbloemen) van Nederland. Tijdens deze markt komen kwekers uit het hele land deze collectie versterken. Zij boden hun Agapanthussen ook te koop aan.
 
De hoveniers van het kasteel gaven informatiesessies over de verzorging van deze bijzondere planten. Natuurlijk waren er ook andere planten te koop, daarnaast waren er stands met allerlei streekproducten, antiek, curiosa en tuingereedschap.
pzystaclsmjrj02gabeu3k1nl
Gelijk na de opening stroomden de liefhebbers van de Agapanthussen de kasteeltuin binnen, zij stonden al in een lange rij met zo’n zestig mensen bij de kassa te wachten. Ondanks de warmte was het erg druk, men kon eventueel verkoeling zoeken door mee te gaan met een rondleiding door het kasteel, de vertrekken waren extra mooi gemaakt met Agapanthusbloemstukken, en was zeker de moeite waard. Ook werden er tweetal uitgebreide rondleiding door het park gegeven.
 
‘s-Middags gaf de historische dansgroep Wolves Grove Regency Dancers, verschillende dansdemonstratie ‘s op muziek en in kleding uit die tijd van Napoleon en Jane Austen, in de torenzaal tussen 12.00 en 16.00 uur.
 
Natuurlijk was de oranjerie geopend voor een hapje en een (verkoelend) drankje.
Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag.
 
De Agapanthus en kasteeltuinmarkt  is zaterdag 19 juli nog te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.
 
Meer informatie?
Tel. 026 – 3644645 of  [email protected] en www.glk.nl/rosendael
yxuqtwpgxb6tyqk7c2cs6y0g7
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen