Abonnement op bibliotheek gratis voor 65+ Gelrepashouders

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

Gemeente Rheden- Naast de korting van 50% die Gelrepashouders in de gemeente Rheden al kregen op een abonnement van de Bibliotheek Veluwezoom, kunnen Gelrepashouders die 65 jaar of ouder zijn hun abonnement nu zelfs helemaal gratis krijgen! De gemeente Rheden maakte dit begin 2015 bekend. De Bibliotheek Veluwezoom is heel blij met deze tegemoetkoming van de gemeente Rheden. Zij vindt dat de bibliotheek voor iedereen beschikbaar moet zijn en blijven, ongeacht leeftijd, inkomen of achtergrond.

‘De bibliotheek is een openbare voorziening die mensen de mogelijkheid geeft om zich te ontwikkelen, om inspiratie op te doen en in contact te komen met andere mensen’, zegt Lianne Busser, directeur van de Bibliotheek Veluwezoom. ‘Natuurlijk is het internetcafé in onze bibliotheken bijvoorbeeld al gratis toegankelijk, ook voor niet-leden, maar met een lidmaatschap van de bibliotheek kun je zo veel meer. Alle boeken, films en tijdschriften uit onze collectie zijn dan zonder bijbetaling van leengeld beschikbaar, je krijgt korting op lezingen, cursussen, activiteiten en ga zo maar door. Cultuur en informatie moet voor iedereen beschikbaar blijven, ook voor mensen met een laag inkomen.’

De Bibliotheek aan huis
In dit verband is het ook goed om nog eens te wijzen op de service ‘de Bibliotheek aan huis’. Mensen die door omstandigheden als ziekte, een fysieke beperking of ouderdom niet zelf een bibliotheekvestiging te kunnen bezoeken, kunnen gebruikmaken van deze service. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden, naast het lidmaatschap. Een vrijwilliger of medewerker van de Bibliotheek ­bezorgt de gewenste ­boeken, tijdschriften, dvd’s, ­luisterboeken of ­GROOTLETTERboeken aan huis en haalt ze weer op.

Lid worden
Inwoners van de gemeente Rheden die in het bezit zijn van een Gelrepas kunnen deze meenemen naar de Bibliotheek in Velp, Rheden of Dieren en zich laten inschrijven. 18 tot 65-jarigen hebben ook coupon 2 nodig om gebruik te maken van de korting. Een medewerker van de bibliotheek geeft bij inschrijving uitleg over de vele mogelijkheden en een rondleiding in de vestiging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen