Nieuwe ontmoetingen met kunst voor Velpse ouderen

Foto:

VELP – Stichting Innoforte, ouderenzorgorganisatie in Velp, nodigt ouderen vanaf 70 jaar uit voor de tweede cyclus ‘Ontmoetingen met kunst’, een cyclus van zes ontmoetingen in ‘t Prieel. De werkvorm is deze keer theater. Twee professionele kunstenaars van Kunstbedrijf Arnhem nodigen deelnemers uit om hun eigen verhaal te vertellen en bewerken dit, al improviserend, tot theater.

‘Kennis van kunst is niet nodig om plezier te beleven aan deze ontmoetingen. Bij de eerste reeks van Ontmoetingen werkten we met zang. Deelnemers deelden hun verhaal, de kunstenaars zongen hen toe, vol aandacht voor het persoonlijke. Heel ontroerend was dit. Nu wordt het eigen verhaal input voor een theatrale bewerking. Wie wil, mag meespelen in zijn ‘eigen’ stuk. Kunst raakt mensen op een ander niveau, het roept herinneringen wakker, het brengt mensen dichter bij elkaar. Kunstbeleving is iets individueels en raakt sterk aan iemands identiteit. Door met kunst en cultuur bezig te zijn, verwachten wij een positief effect op het zelfvertrouwen van deelnemers’, aldus Wilma van Eijk, manager Dagbehandeling en Dagactiviteiten.

Alle ouderen vanaf 70 jaar zijn welkom, beginnend dementerend of juist niet. Innoforte maakt bewust geen verschil: ‘Juist in de beleving van kunst vallen verschillen weg en wordt de afstand tot elkaar kleiner. Dat ervaart iedereen als een verrijking’, aldus Wilma van Eijk.

De Ontmoetingen met Kunst zijn op donderdag 26 februari, 5 maart, 12 maart 19 maart, 26 maart en 2 april a.s. van 10.15 uur tot 11.45 uur in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. De bijeenkomsten worden geleid door Kunstbedrijf Arnhem. Het is gratis maar in verband met een beperkt aantal plaatsen is opgave vooraf noodzakelijk. Dit kan telefonisch of per email: ’t Prieel [email protected] 06-83697204 op maandag, woensdag, donderdag van 9.30 – 16.30 of bij Wilma van Eijk [email protected] 026-3849292 van maandag t/m donderdag.

Lang leve de kunst
Voor dit project krijgt Innoforte subsidie van Lang Leve Kunst. Met dit meerjarenprogramma wordt gestreefd naar een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen (65+). Het stimuleert samenwerking en interactie tussen ouderen en jongeren door middel van kunstprojecten en bevordert de samenwerking tussen de domeinen welzijn, zorg en kunst.

Lang Leve Kunst wordt uitgevoerd en ondersteund door de ministeries van VWS en OCW, de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds. het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. Meer informatie: www.langlevekunst.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen