“Spierkrachtmarkt” op de Arnhorst groot succes

VELP – De gymzaal van de basisschool de Arnhorst aan de Dillenburglaan 11 in Velp was bomvol tijdens de markt vrijdag 27 februari. De basisschool hield een markt voor “Spierkracht” op de Arnhorst voor één van de leerlingen, Diede Euverman, zij zit in groep drie en lijd aan de ziekte Pompe. De markt bracht ruim €2600,– bij elkaar!

De ziekte van Pompe is een stofwisselingsziekte, Diede mist een enzym dat de afvalstoffen in haar spieren opruimt, waardoor haar spierkracht steeds minder wordt en zij nu in een rolstoel zit.

Allemaal voor Diede en het goede doel!

De kinderen en leraren van de school wilden haar helpen middels deze markt, om geld in te zamelen voor de stichting Spieren voor Spieren. Er was van alles georganiseerd, er werden eigen gemaakte cupcakes verkocht door Anne & Nike uit groep 7, een andere leerling verkocht eigen gemaakte tekeningen en schilderijen.

Bij nog andere leerlingen, leerkrachten en ouders, kon men de nagels laten lakken, de haren laten vlechten of laten schminken. Er waren muzikale optredens met trommels, gitaar en zang. En er was een dans optreden van groep 3 en 4. Er werden bossen tulpen en narcissen verkocht maar ook planten zoals hortensia’s, ook werden er boterkoeken, koffie en/of thee verkocht, allemaal voor Diede en het goede doel!. Ook was er een grote loterij, waarmee mooie prijzen te winnen waren, die beschikbaar waren gesteld door de vele sponsors, winkeliers uit Velp die zo deze actie ondersteunden.

Omroep Gelderland was ook aanwezig voor een opname van Diede en de stichting Spieren voor Spieren waarvan zij ambassadeur is, om aandacht te vragen voor deze ziekte op tv.Kijk voor de reportage van Omroep Gelderland op: http://content.omroep.nl/omroepgelderland/items/video/2015/02/GLD_Aktie_voor_kind_met_ziekte_van_Pompe.mp4

De gehele opbrengst van ruim €2600, gaat naar de Stichting Spieren voor Spieren.

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreide fotoreportage.

Dillenburglaan 27-2-15   037

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen