Oratoriumkoor Veluwezoom zingt in Dorpskerk van Rheden

Foto:

RHEDEN – Op zondagmiddag 29 maart a.s., om 15.30 uur, zal het ORATORIUMKOOR VELUWEZOOM (voorheen bekend als C.O.V. Dieren) onder leiding van Ab Weegenaar het laatste concert in de reeks winterconcerten van Groep X in de Dorpskerk verzorgen.

Het Oratoriumkoor Veluwezoom – een koor van ca. 65 zangers en inmiddels afkomstig uit de wijde omgeving van Dieren – richt zich op het uitvoeren van oratoria en andere christelijke werken uit het klassieke repertoire van de muziek. Er wordt steeds naar gestreefd een zo hoog mogelijk niveau van (semi-)professionaliteit te bereiken. Ter versterking daarvan wordt voor de begeleiding van de concerten vaak gebruik gemaakt van beroepsorkesten en werken daaraan uitsluitend beroepssolisten mee.

Oratoriumkoor Ab WeegenaarHet koor staat sinds juni 2003 onder leiding van Ab Weegenaar (1953). Weegenaar is ook bekend als hoofdorganist van de Grote Kerk in Kampen. (1953), geboren te Groningen, behaalde aan het stedelijk conservatorium aldaar het diploma UM [Uitvoerend Musicus] voor fagot en orgel. Wim van Beek was zijn orgeldocent. Bij Kees van Eersel behaalde hij het praktijkdiploma kerkmuziek.

Bij de Hogeschool IDE studeerde Ab Weegenaar af voor koordirectie. Als fagottist was hij werkzaam bij het (voormalige) Noordelijk Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest om vervolgens solofagottist te worden bij Het Gelders Orkest, waar hij ook klavecimbel en orgel speelde.

Oratoriumkoor organist Sander v d  HoutenOp het programma staan werken van Johann Sebastian Bach (Lob und Preis mit Ehren), Felix Mendelssohn, Charles Gounod (Messe breve nr. 7) en Giacomo Puccini.
Er is een onderbreking in het programma, waarin door Sander van den Houten op het koororgel en Ab Weegenaar op fagot, “ de Sonate in a klein” van Joh. Ernst Galliard voor fagot en continuo zal worden uitgevoerd.

De toegang tot dit concert is vrij. Er wordt wel een collecte gehouden. Meer informatie over het koor en het volledige programma vindt u ook op www.groepx.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen