NL Doet: De Beemd in bloei

VELP – Leden van Imkersvereniging Arnhem/Velp en omstreken en diverse vrijwilligers hadden zich om 10.00 uur verzameld in het gebouw van de SHO aan de Florijnstraat 4 in Velp, waar zij werden ontvangen door de voorzitter Arthur Ohm.

De heer Ohm heette alle vrijwilligers van hartelijk welkom en prees hen te willen helpen met het inzaaien van het zaaigoed op de braakliggende percelen op industrieterrein De Beemd te Velp.

Ook bedankte hij vertegenwoordigers van het SHO-gebouw voor het beschikbaar stellen van de ruimte en het ontvangst in het gebouw. Wethouder Ronald Haverkamp en Jurgen Thijssen van gemeente Rheden werden ook hartelijk welkom geheten.

Na een korte toespraak van de heer Ohm kregen Louis, Ronald en Jurgen allen een boek aan geboden met de titel ‘Bloemen voor bijen’ en een potje honing van de eigen bijenstal uit 2014 aangeboden. Wethouder Haverkamp beloofde de honig aan de Burgemeester te overhandigen daar hij in het verleden al een potje honing had gehad.

Het initiatief kwam tot stand door de samenwerking van de Imkerverenging Arnhem/Velp en omstreken, de Gemeente Rheden, SHO en meerdere van de gevestigde bedrijven op de Beemd. Alle braakliggende terreinen zullen worden ingezaaid met een bloemenmengsel ter bevordering van de bijengezondheid. Deze bloemen leveren onder meer voedsel aan nuttige insecten zoals (wilde) bijen, vlinders en hommels. Nieuw is dit jaar dat het zaadmengsel nu uit meerjarig zaad bestaat en dus nu niet elk jaar opnieuw ingezaaid hoeft te worden.

Hierna vertrokken alle vrijwilligers naar het terrein om het zaad uit te strooien en in te harken, helaas was het een regenachtige dag, maar er werd toch vrolijk doorgewerkt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Florijnstraat 21-3-15   020

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen