Fietsevenementen in Dieren

Foto: Vael Ouwe

DIEREN – Het zou zomaar kunnen dat Dieren wordt uitgeroepen tot het fietsdorp 2015. Deze zomer vinden maar liefst drie tot de verbeelding sprekende fietsevenementen in dit dorp plaats.

Toerfietsclub de Veluwerijders organiseert op 13 juni de landelijk bekende Vael Ouwe Toertocht en op 29 augustus het Nederlands Kampioenschap Toerfietsen en MTB Marathon. Met ondersteuning van de Veluwerijders start op 12 tot en met 15 augustus de Rhedense Fiets4daagse in Dieren.

De Vael Ouwe

De Vael Ouwe is een echte klassieker die op de NTFU kalender prijkt en geroemd wordt vanwege de gezelligheid en de perfecte organisatie. Dit jaar zijn vrijwel alle routes (50, 100 en 160 km) vernieuwd. En voor de klimmers zit natuurlijk de avontuurlijke Posbank er in. Enthousiast geworden om deze klassieker mee te rijden kijk dan op www.vaelouwe.nl.

Het NK Toerfietsen 2015 en MTB Marathon

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement en is voor 2015 door de grootste wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) toegewezen aan Toerfietsclub de Veluwerijders te Dieren. Niet voor niets want de expertise die ze hebben opgedaan met de organisatie van de Vael Ouwe komt hier prima van pas.

Hoe zit het NK Toerfietsen eruit? De deelnemer geeft vooraf een gemiddelde snelheid op die hij denkt te gaan fietsen over een afstand van 80 en 120 km naar keuze. De te rijden route is vooraf niet bekend en het gebruiken van geavanceerde apparatuur zoals GPS, computer e.d. zijn niet toegestaan. Met ook nog eens de Posbank in de routes levert dit leuke verrassingen op. Wie het dichtst de opgegeven gemiddelde snelheid benadert wordt Nederlands kampioen 2015.

vaelouwe1

Het MTB Mountainbike

Deze rit vindt tezamen met het NK Toerfietsen plaats, maar in tegenstelling tot het toerfietsen vindt het mountainbiken plaats op twee spectaculaire marathonroutes rond en op de Posbank. Het is daardoor voor de ervaren renner een uitdaging om dit in zo’n kort mogelijke tijd te doen. Er kan gekozen worden voor een route van 40 of 80 km. Meer informatie vind je op www.nktoerfietsen.nl.

De Rhedense Fiets4daagse

de vierdaagse vindt alweer voor de 19e keer plaats. Het startpunt is steeds bij sportcafé Theothorne in Dieren. Je kunt kiezen voor afstanden van 30, 50 en 80 km. Iedere fietser van prestatie- tot recreatieve fietser, van jong tot oud kan meedoen. Lukt het je niet om 4 dagen te fietsen? Geen probleem,  je kiest gewoon je eigen dagen die je wilt fietsen. Kijk voor meer informatie op www.fiets4daagserheden.nl.

vaelouwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen