BGR enquête nieuwe Dorpsschool groot succes!

Foto: BGR Rozendaal

ROZENDAAL – De Belangen Gemeenschap Rozendaal (BGR) bedankt allereerst de dorpsgenoten voor het invullen van de enquête!

Met een respons van meer dan 10% op de enquête van BGR over de nieuwe dorpsschool laten vele Rozendalers hun mening horen en tonen daarmee betrokken te zijn. Meningen die verdeeld en soms politiek getint zijn, maar daarnaast delen Rozendalers waardevolle tips en verrassende inzichten.

BGR heeft open en volledige communicatie hoog in het vaandel staan als partij en daarom worden alle antwoorden op de vragen (geanonimiseerd) voor iedereen toegankelijk. De antwoorden zijn gebundeld te lezen en te downloaden, klik hier.

De bouw van de nieuwe Dorpsschool gaat iedereen in een kleine gemeenschap als Rozendaal aan, een wijkbijeenkomst is te weinig representatief. Daarom is gekozen voor een enquête, al tientallen jaren een middel dat ook tijdens Gemeenteraadsverkiezingen voor waardevolle input zorgt.

De BGR blijft gezien de antwoorden bij haar inzicht over de dorpsschool zoals eerder verkondigd via het verkiezingsprogramma 2014 en verwoord in de Algemene Beschouwingen. De BGR wil een dorpsschool: goed en snel, haalbaar en betaalbaar.

BGR zal de antwoorden ook aan de Gemeenteraad aanbieden met hierbij de aanbeveling de inzichten en tips ter harte te nemen er en er iets mee te doen:

  • zoek meer draagvlak als het college
  • betrek schoolkinderen bij de inrichting van de buitenruimte
  • geef open en transparant inzicht in de financiële onderbouwing van het project
  • besteedt optimale aandacht aan veiligheid vooral de verkeers- afwikkeling
  • anticipeer op toekomstige ontwikkelingen; Onderwijskundig, demografisch, milieu en duurzaamheid

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen