Scholieren in Velp herdenken en vieren de bevrijding

Scholieren van diverse scholen uit Velp en Rozendaal waren op donderdagochtend 16 april uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de herdenking aan de vijverlaan in Velp. Zij werden welkom geheten door Gety Hengeveld, voorzitster van stichting Velp voor Oranje en Burgemeester Petra van Wingerden.

Zij spraken de 7de en 8ste groepers toe, over vrede en vrijheid en dat veel onderduikers dezelfde leeftijd hadden als de aanwezige kinderen. Mirjam Troostwijk – Kerkkoet zat als 12 jarige ondergedoken in Velp, zij vertelde een passage uit haar jeugdervaringen als ondergedoken kind en hoe blij ze waren met de soldaten, die hen op 16 april 1945, de vrijheid terug gaven.

Amnesty International Velp/Rozendaal had ook dit jaar scholieren verzocht een gedichten te schijven De zeven beste gedichten werden door de scholieren zelf voorgedragen. Na het zingen van het Wilhelmus werden prijzen uitgereikt aan de winnaars van de tekenenwedstrijd. Alle tekeningen hingen aan een aantal lijnen langs de vijver.

Deze zouden eigenlijk tot zondag blijven hangen maar door de harde wind belanden een aantal tekeningen in het water en heeft een buurtbewoner deze uit de vijver gevist en de overige tekeningen uit voorzorg opgeruimd. De tekeningen zijn tot 5 mei nog te bewonderen in Boekhandel Jansen & de Feijter.

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen