Raadsvergadering 21 april, op de agenda..

Foto: Gemeente Rheden De Steeg

RHEDEN – Tijdens de raadsvergadering debatteert de gemeenteraad over onderwerpen die eerder die maand op de informatieavond zijn besproken. Aan het eind van het debat neemt de gemeenteraad een besluit over het onderwerp.

Op de agenda staan hamerstukken en bespreekstukken. Een bespreekstuk is een voorstel waarover in de raadsvergadering gediscussieerd wordt. Over hamerstukken wordt niet meer gediscussieerd. Een voorstel wordt een hamerstuk wanneer de raad dit tijdens de informatieavond unaniem beslist. U kunt de toelichting op deze hamerstukken inzien in de publieksagenda’s van de informatieavond van 7 april. Tijdens de raadsvergadering is er geen spreekrecht voor het publiek. Wilt u de raadsfracties toe te spreken, dan kunt u dit doen tijdens de oriëntatie- en informatieavonden. Meer informatie vindt u hierover op www.rheden.nl/bis.

Vaste agendapunten:

  •  Vaststellen van besluiten n.a.v. lijsten van stukken ter kennisneming
  •  Vaststellen van besluiten n.a.v. aan de raad gerichte brieven
  •  Vaststellen van de notulen vorige raadsvergadering
  •  Lijst van toezeggingen

HAMERSTUKKEN

3. Het toekennen van de naam ‘Gerrit Plantagiepad’ aan het verbindingpad tussen Zutphensestraatweg en Vingerhoed te Dieren

4. Bestemmingsplan Velp-Noord, Hogeweg 1

5. Wijziging Afvalstoffenverordening 2012

BESPREEKSTUKKEN

6. Representativiteit programmabeleid M-FM
In 2014 is het programmabeleidbepalend orgaan (pbo) van M-FM opgestapt en heeft de omroep een nieuw pbo voorgedragen. Het Commissariaat van de Media (orgaan dat toeziet op de naleving van de Mediawet) heeft aan de gemeente gevraagd of de nieuwe samenstelling van het pbo representatief is voor de verschillende maatschappelijke, culturele en geestelijke stromingen binnen gemeente Rheden. Op basis van gesprekken die met de leden van het pbo van M-FM zijn gevoerd, heeft de gemeente geconcludeerd dat dit niet het geval is. Dit negatieve advies kan er toe leiden dat de uitzendvergunning van M-FM wordt ingetrokken.

7. Nieuw maatwerkproduct hulp bij het huishouden en begeleiding
De zorg in Rheden gaat veranderen. Er wordt ingezet op zorg die beter aansluit bij wat de inwoner van Rheden nodig heeft. Daarom wil de gemeente samen met de zorgaanbieders en de inwoners van Rheden een nieuwe dienst ontwikkelen. Een dienst waarbij huishoudelijke hulp en individuele begeleiding gecombineerd worden. De wijze waarop dit gebeurt wordt bestuurlijk aanbesteden genoemd. De raad wordt verzocht een uitspraak te doen over de gecombineerde dienst en over de wijze van aanbesteden.

8. Startnotitie grondstoffenvisie
In december 2014 heeft de raad deelgenomen aan een Workshop grondstoffenvisie. In deze workshop is gediscussieerd over de lange termijn doelstellingen voor het afvalbeheer. Uit de discussie kwam naar voren dat de raad twee voorkeursrichtingen heeft voor het toekomstige inzamelsysteem: het doorontwikkelen van het huidige systeem en de invoering van ‘grondstoffen ophalen’ (omgekeerd inzamelen). Daarnaast moet gestreefd worden naar een scheidingspercentage van 75%, lage kosten en handhaving van het huidige dienstverleningsniveau. Na instemming van de raad wordt de Startnotitie door het college als uitgangspunt gebruikt bij het opstellen van de gemeentelijke Grondstoffenvisie.

9. Gelegenheid tot stellen van vragen aan het college van burgemeester en wethouders

De raadsvergadering start om 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen