Wethouder Nicole Olland sluit restauratie Dierense Toren feestelijk af

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

DIEREN – Tijdens de donateursbijeenkomst op woensdag 29 april om 20.00 uur zal de wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden de restauratie van de buitenzijde van de Dierense Toren, gebouwd in 1925, officieel afsluiten.

Zij plaatst haar handtekening op de deur van de voormalige uurwerkkast. Op deze deur werd in het verleden steeds vermeld wie wanneer welke bouwactiviteiten aan de Toren verrichte. Zo zette burgemeester Koek in 1987 als laatste zijn naam op de deur, toen de toren van de sloop was gered en de gemeente de eerste restauratie had laten uitvoeren.

Na 27 jaar bleek een grootschalige aanpak opnieuw nodig. Het gemeentebestuur heeft vorig jaar zijn verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de Dierense Toren genomen en opdracht gegeven voor het dringende en ingrijpende herstel van met name het metsel- en houtwerk aan de buitenzijde van de Toren. Ook het uurwerk en de klokkenstoel werden aangepakt. De werkzaamheden zijn naar ieders tevredenheid verlopen, aanleiding om de restauratie nu feestelijk af te sluiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen