Dieren in stijl naar Koningsdag

DIEREN – Traditiegetrouw organiseert de Dierense Oranjevereniging jaarlijks de opening van haar festiviteiten in de sporthal. Het is een breed opgezet programma, voor elk wat wils en gratis toegankelijk, zo ook weer op Vrijdagavond 24 april 2015.

Tegen de klok van achten was de Dierense sporthal gevuld met publiek dat een plaatsje had gevonden op stoelen, de tribune of anders boven op de balustrade. Een grote groep bestaande uit burgemeester & wethouders van gemeente Rheden, voltallig aanwezig met maar liefst alle wethouders! Leden van de Dierense Oranjevereniging, aangevuld met afgevaardigden van collega verenigingen.

Ook waren er diverse leden van het vrijwillige brandweerkorps die hun plaats in namen, waarna het 2 uur durende programma werd begonnen met het binnen marcheren van de brandweer.

2015-04-24 Opening Oranjefeest 006

Start van het programma
Zij ging de vlaggen hijsen, gevolgd door het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, onder muzikale begeleiding van het Dierens Harmonie Orkest. Spreekstalmeester Rob Gerritsen, geheel in oranje outfit gestoken, opende de avond en refereerde aan het feit dat hij het lastig blijft vinden dat het geen Koninginnedag meer is, maar Koningsdag. Burgemeester Petra van Wingerden – Boers hield daarna een korte toespraak.

2015-04-24 Opening Oranjefeest 014

Het Dierens Harmonie Orkest bracht daarna enkele nummers ten gehore, waarna het 70 koppige Arnhemse popkoor bsur  haar show mocht opvoeren. Zij kreeg een aantal keren de handen van elkaar bij het publiek. De dirigent begaf zich regelmatig richting de zitplaatsen van B en W en andere genodigden om hen zover te krijgen mee te doen. Een enkel keer werd er ook meegezongen.

2015-04-24 Opening Oranjefeest 017

Na dit optreden kwamen er drie dames de vloer van de sporthal oplopen, het trio met de naam Dom & Blond, vermaakte het publiek met een muzikaal optreden en betrok zelfs een van de genodigden bij hun act.

2015-04-24 Opening Oranjefeest 027

Weer iets heel anders was de trampoline act van de Triali’s uit Georgië. Vanaf een 4 meter hoge stelling werd er op en vanaf een grote trampoline gesprongen. Af en toe werd het heel spannend, het publiek was totaal in de ban van hetgeen het duo hier neerzette en menig toeschouwer dacht dat de acrobaten mis zouden springen, hetgeen gelukkig niet gebeurde. Alles was in het kader van de act.

2015-04-24 Opening Oranjefeest 031

Tenslotte verzorgde de 50 jarige Drum- en Showfanfare Gelreband een optreden, zij kwam al marcherend de hal binnen. Er was niet genoeg ruimte voor een show, maar dat deerde niet. Zij gaf toch een staaltje van haar kunnen weg, een opmaat naar de in juni te houden taptoe. Het optreden stond onder leiding van tambour-maître Albert Jan Posthuma. Ook dirigent Harald Franken nam nog een nummer voor zijn rekening.

2015-04-24 Opening Oranjefeest 046

Rob Gerritsen besloot de avond met een dankwoord aan onder andere alle medewerkers, waarna er in het Grandcafé nog een samenzijn was van de genodigden om daar nog iets te drinken en na te praten. Het was een zeer geslaagde avond.

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreid fotoverslag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen