Eerste Weidewerkdag zeer geslaagd!

VELP – Voor het eerst was er een Weidewerkdag in de Geërfdenweide aan het Hazepad, langs de A12 in Velp. In navolging van de succesvolle Heidewerkdag, was er nu een Weidewerkdag georganiseerd door de Geërfden van Velp.

De vrijwilligers die zich hadden aangemeld werden om 09.00 uur ontvangen met koffie of thee, verzorgd door Inloophuis het Trefpunt in Velp.

Hierna werd door zo’n tien vrijwilligers die waren gekomen, de Geërfdenweide onkruidvrij gemaakt van ongewenste kruiden zoals zuring, distel, kruiskruid en brandnetel. Deze planten tasten de groei van het gras aan. Ook het hoge gras en uitgeschoten groen zorgen voor veel alarmeringen op het beveiligingssysteem van de omheining.

De werkzaamheden werden rond 11.30 uur gestopt, het meeste werk was toen al gedaan. Als dank voor het werk had het Inloophuis een lunch verzorgd met, vele broodjes gezond, sla en komkommer en warme koffie, thee, karnemelk of melk.

Ondanks dat het weer tegen viel was het toch een geslaagde morgen, wat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen. De organisatie bedankte iedereen hartelijk voordat zij huiswaarts keerden.

Kijk voor meer informatie over de geërfden van Velp op: http://www.geerfdenvanvelp.nl/

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Geërfdeweide 25-4-15   018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen