Wethouder Nicole Olland laat lammetjes vrij

Foto: Mark Pans

DIEREN – Wethouder Nicole Olland (D66) heeft een schaap met twee lammetjes vrijgelaten in de vernieuwde natuurtuin van Marron Kinderdagverblijf in Dieren.

De lammetjes symboliseren het thema “Lente, een nieuw begin” en zijn nu al een grote hit bij de peuters en dreumesen. Wethouder Olland is blij dat er op deze manier bij kleine kinderen al aandacht is voor natuur en milieu. “Ik vind het voor kinderen mooi dat ze veel buiten spelen en kennis maken met de natuur. Ik ben daarom blij dat ik een bijdrage kan leveren door deze lammetjes los te laten en de kindjes in de gelegenheid te stellen om lekker te knuffelen en te ravotten”, aldus de wethouder.

“Elke maand werken wij met een pedagogisch thema en juist nu het voorjaar zo mooi doorbreekt en onze natuurtuin gereed is hebben we gekozen voor het thema lente”, aldus een trotse eigenaar Willemein Pans-Veltmeijer.

“Je ziet die kinderen echt genieten als ze zo’n klein lammetje mogen aaien. Heerlijk zacht en ontzettend leuk om op die manier de natuur letterlijk te kunnen voelen”, voegt Petra Sprangers – Gerritsen van de oudercommissie toe. “Wat ik bovendien leuk vind is dat er een paar keer per jaar dit soort leuke activiteiten zijn. Dan weer is het een bezoekje aan het bejaardenhuis om de hoek, dan weer een keer met het pondje varen, maar steeds iets anders waar de kinderen van genieten”.

Lammetjes2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen