Nicole Olland eindigt restauratie Dierense Toren

DIEREN – De restauratie van de Dierense Toren werd Woensdag 29 april officieel afgerond tijdens de donateursbijeenkomst aan de Hogestraat in Dieren.

Bij de bijeenkomst was ook locoburgemeester en wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden aanwezig. Zij kreeg samen met alle aanwezigen een dia voorstelling te zien van de restauratie werkzaamheden aan de toren.

Na 27 jaar bleek een grootschalige aanpak opnieuw nodig. Het gemeentebestuur heeft vorig jaar haar verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de Dierense Toren genomen en opdracht gegeven voor het dringende en ingrijpende herstel van de toren. Met name het metsel- en houtwerk aan de buitenzijde van de Toren bleek aan herstel toe te zijn. Ook het uurwerk en de klokkenstoel werden aangepakt.

Na ruim een jaar waren de werkzaamheden van de renovatie afgerond en was het nu tijd om dit feestelijk af te ronden. Wethouder Nicole Olland had de eer om in navolging van Burgemeester Ties Koek haar tekst op de oude klokkenkastdeur te plaatsen. Na de vorige restauratie heeft wijlen burgemeester Ties koek zijn tekst op de oude klokkenkastdeur gezet op 20 juni 1987.

Hogestraat  29-4-15   034

Nicole Olland plaatste op de deur de tekst: “Renovatie 2014 – 2015 29 april 2015, Nicole Olland, Samen Sterk! “De tekst “Samen Sterk”, staat voor op de goede samenwerking van alle betrokkenen die aan het project hebben meegewerkt,” aldus Nicole Olland

Hogestraat  29-4-15   038

Op de oude klokkenkastdeur werden in het verleden meerdere teksten geschreven zoals: “25 januari 1943 op bevel van Adolf Hitler de klokken uit de toren geroofd” en “Kerstnacht 1948 de nieuwe klokken geluid, door L. Kluiskamp en G.V. Swaay – koster.”

Na het plaatsen van de tekst kreeg Nicole Olland een bloemetje aan geboden en werd zij bedankt voor de goede samenwerking van de gemeente met alle betrokkenen. Hierna werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een drankje op de goede afloop van de renovatie.

Klik voor een uitgebreid fotoverslag op de bovenste foto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen