March & Showband Rheden heeft nieuwe dirigent!

Foto:

RHEDEN – March & Showband Rheden is een verenging met ambitie. In het beleid wat door de verenging is opgesteld voor de toekomst wil men zich muzikaal verder ontwikkelen Hiervoor bleek een wisseling van de directie noodzakelijk.

Na een intensieve selectieperiode is het bestuur erin geslaagd om in goed overleg met de dirigent Maarten Pijnenborg een geschikte opvolger te vinden in de persoon van Eric Westerink.

Al snel werd duidelijk dat de ambitie van de vereniging en de visie/aanpak van Westerink volledig op elkaar aansluiten. Inmiddels heeft een proefrepetitie plaatsgevonden en is duidelijk geworden dat er een wederzijdse klik is tussen dirigent en het korps.

Westerink heeft zijn opleiding tot beroepsmusicus gevolgs aan het conservatoruim in Rotterdam op trombone en tenortuba. Vervolgens heeft hij zijn studie in London vervolgt aan The Guildhallschool of Music en Drama.

EW01

Naast directie en docent is Westerink uitvoerend muzikant in o.a. het Metropole Orkest en diverse symfonieorkesten. Daarnaast treedt Westerink graag op als solist waarbij hij zich thuis voelt in diverse muziekstijlen.

Westerink heeft ook in de sector van show- en marchingbands zijn sporen verdiend bij onder andere het Kamper Trompetter Korps uit Kampen. De groei die dit korps de afgelopen jaren heeft doorgemaakt valt voor een belangrijk deel aan Westerink toe te schrijven. Met het aantrekken van Westerink heeft de March en Showband Rheden een gerespecteerd muzikale duizendpoot toegevoegd aan haar kader.

Op 11 mei zal Eric Westerink starten als muzikaal eindverantwoordelijke en de muzikale leiding overnemen van Maarten Pijnenborg.

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen van de March & Showband Rheden en wilt u kennis maken met onze nieuwe dirigent, kom dan op maandagavond bij ons langs tijdens een van de repetities van het korps aan de Ijsselsingel 17 in Rheden.

Meer informatie: http://www.march-showbandrheden.nl

EW03

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen