Organisatie Kadedagen Arnhem “Dik tevreden!”

ARNHEM – De Kadedagen op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei werden druk bezocht, het evenement werd alweer voor de negende keer gehouden aan de Rijnkade in Arnhem.

Twee dagen lang lagen de vele historische boten aan de kade, men kon ze bezichtigen en bij sommigen kon men rondgeleid worden.

Op de kade stonden kramen waar van alles te vinden was op scheepvaartgebied. Kinderen konden zelf een bootje uitzagen en in elkaar timmeren, maar konden ook zelf in een boot varen in een groot waterbassin.

Er was een groot zandstrand met lekkere ligstoelen en strandtent. Maar natuurlijk waren er genoeg andere kramen met een drankje of hapje waaronder vlees, vis of een lekker ijsje.

Een oud bootje voer als een pontje van de kade naar de overkant naar de stadswerf, dit was voor het eerst ook voor publiek open om te bezichtigen.

Steven Gerritsen van de Stichting Historische Schepen Arnhem (SHSA) was dik tevreden met de vele bezoekers, maar het was natuurlijk heerlijk weer om langs de kramen en boten te slenteren.

De volgende Kadedagen zijn op 31 mei, 5 juli, en 5 sept. Weer van 10.00 tot 16.00 uur.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen