‘Wildlife Crime’ als meldpunt van geweld of vernieling in de natuur.

Foto:

Landelijk – Burgers die getuige zijn van geweld tegen wilde dieren of vernieling van nesten of holen kunnen dit vanaf 22 juni 2014 melden bij een speciaal meldpunt: het burgermeldpunt Wildlife Crime.

Met enige regelmaat worden wilde dieren gedood of gevangen. Hoe vaak dit plaatsvindt is onduidelijk. Met het meldpunt www.wildlifecrime.nl willen de Provinciale Natuur- en Milieufederaties daar inzicht in krijgen.

Misdaad
Het verstoren, doden of vangen van wilde dieren is strafbaar. Regelmatig krijgen boswachters en de politie meldingen hiervan binnen. Omdat daders hun illegale activiteiten goed weten te verbergen en omdat vervolging vaak lastig te herkennen is, is niet exact bekend hoe vaak dit voorkomt. Naar schatting worden er jaarlijks honderden wilde dieren in Nederland vervolgd.
Huisdieren
Ook huisdieren kunnen onbewust slachtoffer worden. Ze kunnen ernstig ziek worden, gewond raken of zelfs doodgaan door bijvoorbeeld gif dat bestemd is om bijvoorbeeld roofvogels te doden, te eten of in een klem of val te lopen.
Bron: www.staatsbosbeheer.nl 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen