Team Dikmans – van Schalkwijk verrassend winnaar biljarttoernooi

VELP – Dave Dikmans en Chris van Schalkwijk werden op 2e Pinksterdag de verrassende winnaars van het “Veertigen-tegen-de-klok toernooi” waarvan de finale in de biljartzaal van de Paperclip werd gespeeld.

Verrassend omdat beiden zich “vooral voor de sportieve sfeer en gezelligheid” hadden ingeschreven.
Zeer terechte winnaars echter ook omdat het team gerenommeerde koppels als Jan en Eddie Liet, Schipper-Kip en Sas-Hekkers uit Rheden, Camps-Zeijseink uit Dieren, Rijkers-Kapel en Buitink-Ursem uit Velp met fraaie scores en degelijke partijen achter zich wist te laten.

Al na de voorronden van 19 en 23 mei bleek al dat het gelegenheidskoppel een serieuze kandidaat voor de eindoverwinning zou zijn.

Dat bleek uiteindelijk ook het geval. In de finale die vooral gekenmerkt werd door de spanning won het team uiteindelijk van het duo Kobus Soering en Wim Hieltjes van Café Matser. De runner-up toonde zich sportief en strijdbaar; “We stijgen elk jaar een plaatsje in de eindstand dus hier staat ook de winnaar van volgend jaar!!”

De hoogste serie van het toernooi (21) werd gescoord door Paperclipspeler Kees Sas. Het toernooi werd dit jaar voor de vijfde keer gespeeld.

Veertigen tegen de klok is een combinatie van drie spelsoorten waarbij binnen de speeltijd van 30 minuten 25 libre-, 10 van rood- en afsluitend 5 driebandencaramboles moeten worden gemaakt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.