Jan Akkerman in Café d’Oranjeboom

Foto: Sander Drooglever

VELP – Met gepaste trots en ook veel enthousiasme kondigen wij een bijzonder muzikaal evenement in d’Oranjeboom aan. Op zondag 7 juni 2015 komt gitarist Jan Akkerman een middag muziek maken.

Bijgestaan door de Velpse muzikanten Jan van Ee op de bas en Marcel van der Burg op drums zal hij er een spetterende middag van maken!

Beste gitarist ter wereld
Jan Akkerman vormde in de jaren zeventig samen met Thijs van Leer de kern van de Nederlandse progressieve rockgroep Focus en werd in 1973 door lezers van het Engelse muziektijdschrift Melody Maker uitgeroepen tot beste gitarist ter wereld. Sinds zijn vertrek uit Focus heeft Akkerman een solocarrière, met begeleidingsbands in diverse samenstellingen.

Akkerman leverde de ene plaat na de andere af en was daarnaast actief als sessiemuzikant bij onder meer André Hazes. Verder speelde hij samen met onder meer Alan Price, Cozy Powell, Kaz Lux, Herman Brood, Paco de Lucia, Peter Banks, Charlie Byrd, Ice-T en B.B. King.

De middag begint om 15:00 uur en zal tot 19:00 uur duren. Tijdens deze middag kunt u genieten van de muziek van de band en uiteraard van een lekker drankje van d’Oranjeboom. De entree deze middag is gratis.

De organisatie verwacht dat het een spetterende middag zal worden, iedereen is welkom.

Voor wie er niet naar toe kan, maar wel de streekradio kan ontvangen; het optreden wordt live uitgezonden door M-FM. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen