Lange rijen zorgen voor ergernis bij apotheken in Velp en Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/RHEDEN – Bij zowel Boots apotheek in Velp als in Rheden lopen de ergernissen hoog op, het zijn vooral de wachttijden die veel klachten geven. Hoewel voor sommige klanten de 24/7 medicijnkluis en het ophaalpunt in Velp zuid uitkomst biedt, geven lezers van rheden.nieuws.nl aan dat dat zij zien dat het personeel haar best doet maar de wachttijden niet minder zien worden.

Boots belooft beterschap
Mevrouw van Schijndel, Adviseur interne en corporate communicatie geeft hierop de volgende uitgebreide reactie.

“Wij begrijpen de ergernis van sommige klanten van Boots apotheken Rheden en Velp over de lange wachttijden en hebben inmiddels diverse maatregelen genomen om deze zoveel mogelijk te reduceren”.

Hieronder de acties op een rij:

Boots apotheek Rheden
Aan de huidige bezetting zijn extra mensen toegevoegd en deze mensen worden ook intern getraind om onze patiënten de best mogelijke dienstverlening te bieden. Een groter apotheekteam moet bij gaan dragen aan een vermindering van de wachttijden in de apotheek.

Boots apotheek Velp

Medicijnkluis Rozendaalselaan Velp

  • Sinds 11 februari 2015 biedt Boots apotheek Velp herhaalmedicatie aan via de medicijnkluis. Hiermee kunnen klanten veilig en efficiënt hun herhaalmedicatie afhalen wanneer hen het beste uitkomt. Met deze moderne service biedt de apotheek dan ook veel ruimere afhaalmogelijkheden te bieden, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De medicatiezakjes worden door de apotheek via een barcode scanning geïdentificeerd en in de automaat geplaatst. Vervolgens ontvangt de betreffende klant een afhaalbericht (SMS en/of email) met daarin een unieke en eenmalige afhaalcode. Met behulp van deze code kunnen de geneesmiddelen binnen 72 uur worden afgehaald uit de medicijnkluis. Nadat deze code op het aanraakscherm is ingevoerd, kunnen de medicijnen worden uitgenomen. De automaat maakt deel uit van het veilige Ezorg netwerk met de apotheek, waardoor gegevens volledig beschermd zijn. Deelname aan deze service is gratis. Het aantal gebruikers voor de kluis neemt nog steeds toe en de gebruikers zijn er tevreden over deze manier van het verkrijgen van chronische medicatie.
  • De medicatie- en receptcontrole en het klaarmaken van de recepten vindt ongewijzigd plaats in de apotheek. Dit moet zorgvuldig gebeuren. Er zijn vele controles in het proces en dat kost tijd. In het proces zijn wel procesverbeteringen doorgevoerd om het recept efficiënter te verwerken zonder aan kwaliteit in te leveren.

Track en Trace

  • Track en Trace is geïmplementeerd: hierbij ontvangen mensen een bericht dat de medicatie voor hen klaarstaat in de apotheek. Met behulp van de afhaalcode die de klant ontvangt, kan de klant sneller geholpen worden. Mensen die hiervoor belangstelling hebben kunnen zich hiervoor aanmelden bij de balie in de apotheek, door hun mobiele telefoonnummer en e-mail adres door te geven.

Nieuw baliesysteem

  • Vanaf 3 juni komt er een nieuw baliesysteem, waardoor er onderscheid gemaakt wordt tussen klanten die met een afhaalcode hun herhaalmedicatie op komen halen en mensen die medicatie voor het eerst op komen halen (de zogenaamde Eerste Uitgifte).

Extra personeel

  • Er zijn tijdelijk extra medewerkers aan de apotheek toegevoegd om procesimplementaties snel te realiseren.
  • In de apotheek is een geheel nieuw managementteam geïnstalleerd.
  • Boots apotheek Velp beschikt over meer FTE’s dan het daarvoor gestelde normaantal. Diverse maatregelen in de apotheek moeten ervoor zorgen dat de efficiency verder verhoogd wordt wat leidt tot kortere wachtrijen. Tevens zijn er een aantal interne scholingssessies voor het managementteam van de apotheek gepland en trainingen voor de assistenten.

Servicepunt Velp Zuid

  • Ook is het servicepunt in Velp-Zuid geopend en zijn de openingstijden voor dit servicepunt uitgebreid van 09.30 uur tot 17.00 uur. Ook hiervoor stijgt de belangstelling nog steeds en kunnen mensen zich aanmelden om in het vervolg hier hun chronische medicatie op te halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen