Op vakantie? Zorg dat je een geldig paspoort of identiteitskaart hebt!

Foto: rheden.nieuws.nl

Gaat u op vakantie naar het buitenland dan heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig, vraag deze tijdig aan.

Het aanvragen en afhalen van een paspoort moet u altijd zelf doen, dit kan op het gemeentehuis of bij één van de Servicecentra in Velp of Dieren

Afspraak maken
Voor het aanvragen van een paspoort op het gemeentehuis in De Steeg kunt u online een afspraak maken, via https://afspraakmaken.rheden.nl. Zij werken op afspraak van maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 15.00 uur en op dinsdagavond van 17.30 tot 20.00 uur. Ook op de servicecentra in Dieren en Velp kunt u tijdens de reguliere openingstijden zonder afspraak terecht.

Let op: het zomerrooster
Servicecentrum Velp (zomerrooster 6 juli t/m 18 september) Den Heuvel 32, Velp
Maandag van 12.00 tot 15.00 uur (zonder afspraak), woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur (zonder afspraak)
Servicecentrum Dieren (zomerrooster 6 juli t/m 18 september) Ericaplein 5a, Dieren
Dinsdag en donderdag van 8.30 tot 15.00 uur (zonder afspraak) Op maandag tot en met vrijdag van 8.30 en 12.00 uur kunt u zonder afspraak binnenlopen.

Afhalen
Het paspoort ligt na 1 week voor u klaar op de locatie waar u het heeft aangevraagd. Voor het afhalen hoeft u geen afspraak te maken.

Meenemen bij de aanvraag:
Reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) als u die al heeft, ook als deze al verlopen zijn.
1 kleurenpasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen. (laat uw pasfoto bij een erkende fotograaf maken, zij zijn op de hoogte van de huidige eisen).

Kinderen mee?
Kinderen moeten om te reizen een eigen reisdocument hebben. Bij het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart voor kinderen moet het kind zelf aanwezig zijn. Ook als het om een baby gaat.

Tip:
Bent u gescheiden en gaat u met uw kind naar het buitenland maakt u kans dat u aan de grens aan moet kunnen tonen dat u kind uw kind is. Heeft uw kind een andere achternaam neem dan een ingevuld toestemmingsformulier mee en een uittreksel van het geboorteregister. Dit toestemmingsformulier dient de andere ouder ook ingevuld en getekend te hebben. Gaat uw ex-partner op een ander moment op vakantie regel deze ondertekening dan tijdig voor u op vakantie gaat.

Daarnaast neemt u mee bij de aanvraag:
Een toestemmingsformulier bij kinderen tot 18 jaar, ingevuld door ouder(s) of gezaghebber(s). Als ouder(s) of gezaghebber(s) meekomen naar de balie, kunt u het ook ter plaatse invullen. Een geldig legitimatiebewijs van ouder(s) of gezaghebber(s).

Kosten:

  • Paspoort voor volwassenen (10 jaar geldig) € 67,10
  • Paspoort voor kinderen tot 18 jaar (5 jaar geldig) € 51,20
  • Paspoort voor vluchtelingen of vreemdelingen (5 jaar geldig) € 51,20
  • Identiteitskaart voor volwassenen (10 jaar geldig) € 53,05
  • Identiteitskaart voor kinderen tot 18 jaar (5 jaar geldig) € 28,45

Meer informatie is het vinden op http://www.rheden.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen