Actie; honden aan de lijn, bedankt!

Foto: Hond J. Mocolo CC by Foter

RHEDEN – Gelukkig zijn er steeds meer mensen bewust van de redenen waarom de hond aangelijnd moet worden en geven hier gevolg aan. De boswachters van Natuurmonumenten stellen dit zeer op prijs en delen daarom de komende tijd koffiebonnen uit aan baasjes die hun hond aangelijnd uitlaten in Nationaal Park de Veluwezoom.

Zowel de boswachters als de hondeneigenaren zijn erg positief over deze actie. Boswachter Edgar:’Het is een leuke manier om positief met onze bezoekers in gesprek te komen’. Hondeneigenaar Johan: ’ik doe altijd al mijn hond aan de lijn daar waar het moet, omdat ik niet verantwoordelijk wil zijn voor onnodig dierenleed’.

Op Veluwezoom zijn honden welkom, mits aangelijnd. Uiteraard is het voor hond en baas fijn om samen te kunnen wandelen en rennen, daarvoor zijn er in of in de directe omgeving van Veluwezoom prachtige losloopgebieden. Buiten deze gebieden moet de hond wel aan de lijn. Loslopende honden verstoren vaak meer dan u denkt.

Wist u bijvoorbeeld dat loslopende honden:

  • Wild opjagen, vaak gebeurt dit buiten uw gezichtsveld,
  • Vogels verstoren,
  • Andere wandelaars tot last kunnen zijn,
  • Zelf ook gevaar lopen?

Bovenstaande gevolgen gelden overigens niet alleen tijdens het broedseizoen en zoogperiode van jonge dieren, maar gelden het hele jaar! Omdat wild en honden geen bordjes kunnen lezen tot waar het losloopgebied loopt, is het van belang dat u in de losloopgebieden uw hond wel onder controle heeft en niet zelfstandig op struintocht laat gaan.

Wie weet komt u binnenkort één van de boswachters tegen en drinkt u na uw wandeling een kopje koffie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen