Telefooncirkels Velp zoekt vrijwilligers

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Eén keer in de 6 weken een beldienst. Daarmee help je als vrijwilliger de deelnemers van de telefooncirkels in Velp.

Een kleine moeite waardoor de deelnemers en hun familie ervan verzekerd zijn dat er dagelijks (telefonisch) contact is. Eventuele narigheden, zoals een valpartij of andere ongelukjes blijven dus nooit lang onopgemerkt. Er kan snel hulp ingeschakeld worden.

Wat is de telefooncirkel en wat doet de vrijwilliger
De telefooncirkel biedt mensen met een dagelijks telefoontje een veilig gevoel. De deelnemers van een cirkel (meestal 6 personen) bellen elkaar ‘s ochtends om 09.00 uur in een vaste volgorde, alle dagen van het jaar. Wil jij 1x per 6 weken de startende en afsluitende beller zijn van een telefooncirkel in Velp?

Als vrijwillige begeleider start je een week lang de cirkel om 09.00 uur en sluit je ook af om ca. 09.30 uur. Mocht er ergens een hapering zijn, dan onderneemt de begeleider actie. Per cirkel zijn er 6 begeleiders die volgens een vast schema bellen. Dat betekent dat elke begeleider 1 keer in de zes weken de cirkel een week lang begeleidt. Een relatief kleine moeite die deelnemers en hun familie een veilig gevoel geeft.

Vrijwilliger worden
Voor de drie telefooncirkels in Velp zoeken ze begeleiders die bereid zijn eens in de 6 weken een beldienst te verzorgen. Ook reserve begeleiders die af en toe kunnen bellen, zijn welkom. Belangstelling of meer informatie nodig? Bel of mail met Thresel Janssen: 026 – 3610510,

[email protected] of met Ciet Aveskamp 026 – 3612293, [email protected]

Kijk voor meer informatie in de volgende folder: https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/08/07121701/De-Telefooncirkel_vrstl.pdf

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen