Airborne Wandeltocht sluit deal met de Nederlandse Spoorwegen

Foto: Airborne Wandeltocht

REGIO – De organisatie van de Airborne Wandeltocht heeft een deal gesloten met de NS, die de met de trein reizende wandelaars 20% korting oplevert. En waarbij in- en uitchecken niet langer nodig is.

“Met deze afspraak zijn het uiteindelijk de wandelaars die er garen bij spinnen.” aldus marsleider Wilma Luckel. “Was in het verleden het voordeelticket alleen gunstig als je ver van Oosterbeek af woonde, nu profiteert iedere treinreizende wandelaar, ongeacht de afstand, van 20% korting op het treinticket. Het ticket is alleen geldig op de dag van de wandeltocht.”

Sponsormanager Roger Beets:
“Samen met de NS kijken wij al enige jaren naar voordelige vervoersmogelijkheden naar en van Oosterbeek. Wij willen daarmee het autogebruik op de wandeldag terugdringen, omdat de parkeermogelijkheden in en rond Oosterbeek overvol raken.” De organisatie heeft vijf parkeerlocaties beschikbaar in en rond het dorp, dat op de wandeldag zelf nagenoeg geheel afgesloten is voor autoverkeer. “Gelukkig is de NS al enkele jaren zo bereidwillig gevonden, dat men op de wandeldag alle (intercity)treinen in Oosterbeek laat stoppen, m.u.v. de internationale trein.” vervolgt Beets. “Zelfs de werkzaamheden aan het spoor vorig jaar werden er op afgestemd.”

“We zijn heel blij dat we met de NS tot deze oplossing gekomen zijn om zo veel mogelijk wandelaars met de trein naar Oosterbeek te krijgen.” vult Wilma Luckel aan. “Hoe meer mensen de auto (ook buiten de regio) laten staan, hoe minder de druk wordt op de toegangswegen en op het milieu. Ook in de toekomst moet de wandelaar er rekening mee gaan houden dat er buiten het dorp geparkeerd zal gaan worden en dat dit niet langer gratis zal zijn.” De marsleider verwacht dat dit bij de 70e jubileumeditie in 2016 al wel eens het geval zou kunnen zijn.

De NS kortingskaarten (e-tickets) zijn te bestellen via www.ns.nl/airborne en alleen geldig op de wandeldag zelf. In- en uitchecken is op de stations niet nodig. Wel moet men bij de controle van het vervoersbewijs een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen