Carlock Jammer nieuwe manier voor inbrekers en autodieven van auto’s

Foto: Politie.nl

REGIO – Dieven maaken steeds meer en meer gebruik van het zogenaamde Carlock Jammer System. Zo kunnen dieven door het plaatsen van een ontvanger de signalen van een automatische deurvergrendelaar opvangen en hun slag slaan.

Vermoedelijk gebeurde dat met behulp van een zogenaamd Carlock Jammer Systeem, want braaksporen waren er niet.

Een zogeheten Carlock Jammer wordt in de omgeving geplaatst, waarmee de inbrekers het signaal van de centrale deurvergrendeling onderbreken zodat de auto niet gesloten wordt. Vervolgens kunnen dieven geluidloos deuren van auto’s openen. Zonder problemen wordt daarna de buit eruit gehaald. Of de auto’s weggenomen. De eigenaar van het voertuig heeft het nakijken, want wegens het ontbreken van inbraaksporen keren verzekeraars de schade niet uit.

Controleer uw auto
Met een carlock jammer is het mogelijk om onder andere telefoonsignalen en signalen van autosleutels onderbreken. Dergelijke apparatuur is dan ook verboden.

Geen zichtbare schade

Het vervelende is, dat niet aan te tonen valt of de eigenaars hun deuren vergaten af te sluiten of dat het verdwijnen van hun spullen het gevolg is van een inbraak met een carlock jammer. Wees er dus alert op dat als u uw auto op afstand afsluit deze ook daadwerkelijk op slot staat.

Blijf altijd alert, ziet u iets vreemds, verdachts, meldt dit via 0900-8844, is er direct duidelijk dat er een strafbaar feit wordt gepleegd? Bel dan 112!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen