Expositie in De Paperclip Velp

Foto: José Kip - de Stigter

VELP – In de lichtstraat van de Paperclip is vanaf dinsdag 1 september tot 27 oktober 2015 werk te zien van José Kip- de Stigter. José schildert en tekent al sinds haar jeugd.

Op 28-jarige leeftijd heeft ze in het Klokhuis in Rheden een schilderscursus gevolgd. Daarna heeft ze een schriftelijke cursus illustratief tekenen van de LOI gedaan. De laatste 10 jaar is ze lid van schildersvereniging TerpenTijn uit Velp. Zij heeft les gehad van diverse leraren.

José schildert realistisch en gebruikt verschillende technieken en diverse onderwerpen. Haar meest recente schilderijen zijn boslandschappen in acryl. Uit het begin van haar schilderscarrière heeft ze een schilderij van een jas in pastelkrijt hangen.

De portretten die getoond worden zijn gemaakt ter ondersteuning van het goede doel Soroti (voor dove en doof/blinde kinderen). Verder zijn er schilderijen met als thema dementie. Voor de Protestantse Gemeente in Rheden begeleidt zij een schilderclub. José hoopt ooit in de toekomst les te geven aan kinderen.

De Paperclip ligt aan de Eiberstraat 14-16 in Velp. De expositie is te bezichtigen op werkdagen van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur.

José kip2

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen