50.000e loper en handbikeprimeur

Foto: Posbankloop

VELP – De organisatie van de Posbankloop Velp verwacht een dezer dagen de 50.000e inschrijver te kunnen begroeten. Na twintig edities (1995-2014) staat de teller op precies 47.565 inschrijvers. Dit betekent dat inschrijver 2.435 dit jaar het aantal inschrijvingen precies op 50.000 brengt. Uiteraard kan degene die voor die mijlpaal zorgt een aardigheidje in ontvangst nemen.

Tim van Os van de Posbankloop-organisatie:
“We hebben alle inschrijvingen op beide afstanden (6 en 15 kilometer, red.) door de jaren heen bij elkaar opgeteld en kwamen tot de ontdekking dat we dit jaar de 50.000 gaan aantikken. Op dit moment zijn er nog een kleine 500 inschrijvingen nodig voordat we aan dit aantal zitten”.

Naast het hardlopen kent de Posbankloop dit jaar een primeur. Voor het eerst staat een groep handbikers aan de start van de 15 kilometerloop. Een handbike is een ‘handfiets’ voor mensen met een lichamelijke beperking, die wordt voortgestuwd door een met de hand aangedreven cranksysteem (ketting).

De handbikers starten net voor de hardlopers. De verwachting is dat ze niet worden ingehaald door de snelste lopers, zodat niemand wordt gehinderd door een ander.

Handbiker Alfred Reintjes: “Op het vlakke gaan wij iets sneller dan de lopers en bult op net iets langzamer. Zeker op de steilste stukken van de Posbank en de Emmapiramide. En dan moeten we niet de verkeerde versnelling schakelen en stilvallen, want dan blijf je de lopers niet voor.”

Het belooft een editie met speciale elementen te worden. Voor meer informatie kunt u terecht op www.posbankloop.nl

 

Dossier: Posbankloop
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen