Arena uit Rhenen wint eerste wedstrijd tegen Sios 61 na zomerstop

RHENEN/VELP – Afgelopen zaterdag speelde sios’61 haar eerste wedstrijd na de zomerstop. Na het kampioenschap van vorig jaar, werd besloten om weer wedstrijdkorfbal te gaan spelen. Onder leiding van een nieuwe coach, was Arena uit Rhenen de tegenstander.

Helaas was er vooraf al de noodzaak dat twee B junioren meegingen door onderbezetting. In het begin was het aftasten aan beide kanten kansjes over en weer,echter SIOS vond de korf niet. Tegenstander Arena deed dit wel, en nam een 2-0 voorsprong. SIOS had het moeilijk, de aanvallen liepen erg moeizaam maar toch de score 2-1. Daarna weer een score van Arena 3-1.

Het vervolg van de eerste helft liep over en weer, en er was nog meer tegenslag voor de Velpse formatie een blessure van een vaste dame bracht nog meer onrust. Echter het gaatje was in de rust nog maar klein 5-3.

In de rust werd aangegeven probeer het blok te zetten en probeer dit op te lossen. Helaas ging dit bij Arena veel beter, de tegenstander uit Rhenen liep binnen 10 min uit naar een gat van 6 doelpunten 10-4.

In het vervolg van de wedstrijd liet de Velpse formatie het te gemakkelijk lopen. Wat in de eerste helft wel lukte kreeg men totaal niet meer voor elkaar, veel doorloopballen en kansen werden weggeven. Arena liep verder uit, SIOS scoorde nog wel een paar keer maar het geloof was er al lang niet meer. Op het einde stond er een 19-9 eindstand beetje geflatteerd maar wel terecht.

Het mooie van de wedstrijd is dat de 2 B junioren er toch maar weer stonden, Kim van der Vlist en Luciana de Haas, top gedaan! Dinsdag komt het vervolg een uitwedstrijd tegen De Balderin uit Wageningen. Een mooie kans om de kater weg te spoelen.

(Bijdrage: Engelbert Damen)