Bestuurders en ambtenaren lopen stage bij Bureau Jeugdzorg

Namens de gemeente Rheden doen wethouder Constans Pos, raadsleden Jaap Uijthof, Yola Hopmans, raadsvolger Anco Stahlie en beleidsmedewerker Natasha Nijenhuis mee. Zij doen in de maand juni stage bij Bureau Jeugdzorg in Velp en Arnhem.

In de maand juni en tijdens de Gelderse Week van de Jeugdzorg in november worden stages bij zorginstellingen georganiseerd voor wethouders, burgemeesters, raadsleden, gedeputeerden, Statenleden, Tweede Kamerleden en gemeenteambtenaren. 
Alle gemeenten worden vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdzorg. Vandaar het initiatief van de Gelderse zorginstellingen om bestuurders en beleidsmedewerkers een kijkje in de keuken te laten nemen. Een stage geeft goed zicht op de dagelijkse praktijk in de jeugdzorg. Voorop staat dat de stagiaires een reëel beeld krijgen van de werkzaamheden in de hulpverlening en de problemen waar kinderen en jongeren mee te maken hebben. 
Wethouder Contans Pos doet zijn stage op 26 juni. Hij loopt die dag mee met een medewerker die een bezoek aan een cliënt aflegt.
Wethouder Contans Pos: “Ik vind het een heel mooi initiatief. Er komt veel op inwoners af vanwege de decentralisatie van de jeugdzorg. Het is goed om een beeld van de praktijk te krijgen. Op deze manier kunnen we ervaren waar jonge inwoners van Rheden mee kampen en welke ondersteuning geboden wordt”
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen