Eerste punt voor Sios ’61

VELP – Zaterdag speelde Sios’61 haar 4e wedstrijd van het seizoen, dit keer tegen KCD uit Doorn. Na drie nederlagen uit was de opdracht duidelijk, in de eerste thuiswedstrijd moest de gehate nul worden weggewerkt.

De ploeg uit Velp kreeg voor de wedstrijd het mooie nieuws dat er twee nieuwe dames bij het team kwamen. De eerste aanval in de nieuwe samenstelling namen ze het voortouw door gelijk de 1-0 te scoren, echter KCD had het antwoord snel klaar. Sios nam daarna het heft in handen, mooie aanvallen werden beloond met scores. Men liep verder uit van 3-2 na een mooie 7-2 voorsprong.

Daarna vond KCD het wel even welletjes, en nam duidelijk het initiatief over. Met een paar mooie afstandsschoten kwam men dichter en dichterbij. Sios kon gelukkig nog met 1 doelpunt verschil de kleedkamer in met op het scorebord 7-6.

Na de rust
KCD scoorde meteen de gelijkmaker en kwam vervolgens op een voorsprong van 7-9, in het vervolg van de wedstrijd waren er over en weer doelpunten. Tien minuten voor tijd was het verschil inmiddels 4 doelpunten en was de stand 12-16.

Daarna rechte Sios nog eenmaal zijn rug, met een strafworp en afstandsschot werd het verschil weer 2 doelpunten 14-16, het baltempo ging omhoog en er kwamen kansen. Één minuut voor tijd vond de thuisploeg de aansluiting.Vervolgens onderschepte de verdediging van Sios de bal en kwam er nog een laatste actie, de heren werden in stelling gebracht, en wat volgde was de verdiende gelijkmaker.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, 16-16, maar voor Sios was het een overwinning aangezien zij de tot nu toe gespeelde wedstrijden nog allemaal verloren hebben.

(Bijdrage: Engelbert Damen)