Wim van Harten nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate

Foto: Rijnstate

ARNHEM/VELP/ZEVENAAR – Prof. dr. Wim van Harten is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate. Wim van Harten is nu nog lid van de Raad van Bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Hij neemt vanaf 15 december 2015 de plaats in van de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur, Gert de Bey.

Van Harten is sinds 2001 lid van de Raad van Bestuur van het in kanker gespecialiseerde Antoni van Leeuwenhoek dat bestaat uit een ziekenhuis en het onderzoekscentrum, het Nederlands Kanker Instituut, waar hij een brede portefeuille (o.a. bouw, financiën, interne organisatie en HR) invult en als wetenschappelijk groepsleider actief is. Daarnaast is hij hoogleraar Kwaliteitsmanagement en Zorgtechnologie aan de Universiteit Twente.

Wim van HartenVan Harten welkom
De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van Rijnstate zijn zeer ingenomen met Van Harten als bestuurder. Prof. dr. Mark van Twist, voorzitter van de Raad van Toezicht licht toe: “Wim van Harten brengt niet alleen ruime bestuurlijke ervaring mee, maar ook het vermogen om Rijnstate in een volgende fase van haar ontwikkeling te brengen.” De Raad van Toezicht voorziet dat het topklinisch ziekenhuis zich in de toekomst ontwikkelt tot een high tech interventiecentrum, waar medisch-specialistische kennis en complexe apparatuur zijn geconcentreerd en waar op innovatieve wijze invulling moet worden gegeven aan de regionale functie. Van Harten ziet het als een uitdaging hieraan een bijdrage te leveren in een tijd waarin ziekenhuizen voor grote uitdagingen staan.

Rijnstate dankt Gert de Bey
De huidige voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate, Gert de Bey, neemt na 11 jaar afscheid van Rijnstate. De Bey draagt half december het voorzitterschap over aan Van Harten. De Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, Cliëntenraad en medewerkers van Rijnstate bedanken hem van harte voor zijn toewijding en inzet. Gert de Bey is van grote betekenis geweest voor Rijnstate.

De samenstelling van de Raad van Bestuur Rijnstate per 15 december 2015 is als volgt:
De heer prof. dr. Wim van Harten (voorzitter)
De heer drs. Jankees Cappon

Rijnstate is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. De kwalitatief hoogwaardige en veilige ziekenhuiszorg is altijd dichtbij voor alle inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Rijnstate is met circa 5.500 medewerkers de grootste werkgever van de regio.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen